Més de 50 recursos digitals a disposició de docents, alumnat i famílies

Tal com us vam informar a inicis d’abril, el Consell d’Innovació Pedagògica (CIP), amb l’objectiu de facilitar eines accessibles en el període de confinament, va convidar i animar les seves entitats a compartir a l’aplicació web del Programa d’Activitats Escolars (PAE) diferents propostes i recursos digitals, adreçades a docents, alumnat i famílies.

La resposta de les entitats va ser immediata, ja que des de les primeres setmanes de confinament les entitats van dissenyar i potenciar els seus recursos educatius digitals i en línia per tal posar-los a l’abast dels docents i de l’alumnat de les diferents etapes educatives.

Des de llavors fins avui, al Programa d’Activitats Escolars (PAE), concretament a l’apartat de notícies «Què està passant?», s’han publicat més de 50 propostes relacionades amb els recursos digitals de 44 entitats del CIP.

Els recursos publicats són molts i de temàtiques molt diverses. Hi trobem des de dossiers i materials pedagògics, fins a jocs interactius, passant per experiments científics, vídeos d’espectacles de teatre i música, documentals, visites virtuals a museus, formacions en línia, concursos, etc.

El Consell d’Innovació Pedagògica vol agrair sincerament a totes les entitats el seu esforç i predisposició per participar en aquesta crida.

La llista de les entitats que han publicat recursos a l’aplicació web del PAE és la següent:

Agencia Estatal de Meteorología, Àrea Metropolitana de Barcelona, Associació Espanyola Contra el Càncer – AECC Catalunya, Barcelona Activa, betevé, CAIXAFORUM, Castellers del Poble Sec, Centre de Regulació Genòmica, Cibernàrium (Barcelona Activa), Col·legi de Farmacèutics de la província de Barcelona, Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola, Departament de Diàleg intercultural i pluralisme religiós, Drac Màgic, El Born Centre de Cultura i Memòria, ENDESA, Espai Natura – Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859, FAADA (Fundació per l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals), Fundació Antoni Tàpies, Fundació Barça, Fundació Joan Miró, Fundació Junior Achievement, Fundació Mies van der Rohe Barcelona, Fundació Naturgy, Fundació Vicente Ferrer, Fundació Vila Casas – Can Framis, Gran Teatre del Liceu, Institut Barcelona Esports, L’Auditori, Mercabarna, Museu d’Arqueologia de Catalunya – Barcelona, Museu de Ciències Naturals de Barcelona, Museu de Ciències Naturals de Barcelona – Jardí Botànic, Museu del Ferrocarril de Catalunya. Vilanova i la Geltrú, Museu Nacional d’Art de Catalunya, Nútrim, Parc Científic de Barcelona, Parc Zoològic de Barcelona, Pèndulum. Associació per a la Difusió del Coneixement Científc, Servei Meteorològic de Catalunya, Teatre Lliure, Transports Metropolitans de Barcelona, UNICEF – Comitè de Catalunya, Ut Música, Viu el Teatre – Petit Romea.

Aquesta iniciativa del Consell d’Innovació Pedagògica, que permet fer difusió de les iniciatives i recursos en línia de les seves entitats, pot ser una aposta de futur per a tirar endavant els seus projectes educatius.

 

Compartiu aquest contingut