Nou Camí Escolar, Espai Amic a l'escola Mn. Jacint Verdaguer

Inauguració del nou Camí Escolar, Espai Amic a l’escola Mn. Jacint Verdaguer

Dijous 31 de maig, a partir de les 9.45 hores, tindran lloc diferents activitats obertes a tothom per celebrar la posada en marxa d’un nou Camí Escolar, Espai Amic a la ciutat que donarà servei, en aquest cas, a l’alumnat i comunitat educativa de l’escola Mossèn Jacint Verdaguer (carrer Lleida, 32), al districte de Sants – Montjuïc i, més concretament, al barri del Poble-sec. L’objectiu és oferir un recorregut identificat amb senyalització viària, horitzontal i vertical, per anar o tornar a peu del centre educatiu, sol o en grup, de manera autònoma, saludable, segura i sostenible.

Amb motiu de la posada en marxa d’aquest nou Camí Escolar, Espai Amic, que s’impulsa amb la implicació de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona, Districte de Sants – Montjuïc, escola Mn. Jacint Verdaguer, AMPA del centre i àrea d’Ecologia Urbana i Mobilitat, i el vincle d’entitats i comerços amics d’aquest camí escolar, s’han previst diferents activitats que tindran lloc des de les 9.45 hores i fins a les 12.15 h, aproximadament.

Programa d’actes:

  • 9.45 h. Trobada al patí de l’escola. Alumnat de la comissió verda faran una presentació de la festa i la benvinguda a la inauguració.
  • 10 h. Cercavila amb batukada pel Camí Escolar, Espai Amic
  • 11 h. Tornada a l’escola i parlaments institucionals.
  • 11.20 h. Festa al pati de l’escola Mn. Jacint Verdaguer.

Amb aquesta inauguració, al districte de Sants – Montjuïc hi ha un total de 22 escoles que gaudeixen de Camí Escolar, Espai Amic, amb senyalització viària específica, verda i blanca, horitzontal i vertical, situada sempre al voltant dels centres educatius.

Ciutat propera als nois i noies de la ciutat

Els Camins Escolars, Espais Amics ajuden a impulsar i promoure una ciutat més propera als nois i noies, fomenta la responsabilitat i el respecte, impulsa la convivència i la mobilitat sostenible i prioritza la qualitat de vida de les persones i el respecte per l’entorn social i ambiental i formen part de les polítiques de sensibilització, convivència i educació viària adreçades a l’alumnat de la ciutat, a les seves famílies, als centres educatius i, en general, a tota la ciutadania.

Des de diferents àmbits de l’Ajuntament de Barcelona s’impulsen els Camins Escolars, Espais Amics (IMEB, Districtes, Guàrdia Urbana i Àrea d’Ecologia Urbana), amb la implicació de les direccions, professorat, alumnat, AMPA’s dels centres educatius i també, d’entitats, associacions de veïns i comerciants i botigues amigues col·laborades situades durant els diferent recorreguts senyalitzats.

Documents

Compartiu aquest contingut