(Òh!)pera, nou projecte de cocreació d’òperes de petit format amb estudiants

Impuls a la cocreació cultural i al talent barceloní amb el nou projecte (Òh!)pera, una iniciativa compartida entre la Regidoria de Turisme i Indústries Creatives, el Gran Teatre del Liceu, el Disseny Hub i les escoles de disseny de la ciutat per crear quatre òperes de petit format amb estudiants de diferents disciplines artístiques.

El projecte (Òh!)pera es presenta com una nova fórmula de col·laboració entre institucions públiques i culturals i entre professionals de les disciplines artístiques i les noves generacions de creadors i creadores, una sinergia que es materialitzarà aquest estiu, els dies 9 i 10 de juliol, amb la representació de les quatre microòperes de 30 minuts de durada i de temàtica actual.

Durant els propers mesos, les obres es treballaran entre els estudiants de les escoles d’art i disseny de la ciutat BAU, Elisava, EINA, LCI i Escola Massana i els compositors i compositores seleccionats dins el projecte Barcelona Creació Sonora, de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB): Marc Migó, José Río-Pareja, Núria Giménez-Comas i Fabià Santcovsky.

Quatre òperes de petit format

Les obres que formen part del projecte (Òh!)pera també tindran la direcció artística i escènica de professionals dels diferents àmbits creatius. Els quatre projectes són els següents:

  • Shadow. Eurydice Says. Es representarà a l’espai Foyer amb la direcció escènica d’Alícia Serrat. La composició musical és de Núria Giménez-Comas, i el llibret, d’Elfriede Jelinek, traduït per Gitta Honegge i basat en el text de N. G. C. i Anne Monfort. Hi participaran estudiants de l’escola Elisava.
  • L’ocell redepmtor. Es representarà a l’espai Miralls amb la direcció escènica de Marc Chornet. La composició musical i el llibret són de Fabià Santcovsky. Hi participaran estudiants de l’escola Eina.
  • The Fox Sisters. Es representarà a l’espai Teatri amb la direcció escènica de Silvia Delagneau. La composició musical és de Marc Migó i el llibret, de Lila Palmer. Hi participaran estudiants de l’escola BAU.
  • Entre los árboles. Es representarà a l’espai Foyer amb la direcció escènica de Nao Albet. La composició musical és de José Río-Pareja, i el llibret, de Juan Mayorga. Hi participaran estudiants de l’escola Massana.

Compartiu aquest contingut