Patis oberts d’escoles bressol municipals incorporen activitats culturals i de literatura infantil

Els patis de les escoles bressol municipals Cargol i Ralet, que formen part del programa “Patis oberts al barri”, incorporen des de dissabte 20 de novembre una nova programació d’activitats culturals i lots de llibres, adreçades a infants i famílies, en col·laboració amb el Consorci de Biblioteques de Barcelona. Les activitats tindran lloc dins de l’horari d’obertura dels patis, és a dir, els dissabtes de 10 a 13 hores.

A partir de demà dissabte 20 de novembre, dins del marc del programa municipal de patis oberts a les escoles bressol, que en formen part actualment l’EBM Cargol (districte d’Horta-Guinardó), EBM La Mar (districte de Ciutat Vella), EBM Gràcia (districte de Gràcia) i l’EBM Ralet (districte de Nou Barris), als patis de les escoles Cargol i Ralet s’oferiran a infants i les seves famílies activitats culturals i també de literatura infantil, en el marc del programa “Lletra petita als patis oberts”. La proposta, que arrenca coincidint amb el Dia Internacional dels Drets dels Infants, té com a objectiu oferir als nens i nenes de 0 a 6 anys més oportunitats de joc a l’espai públic i més propostes culturals i de creació artística a l’aire lliure.

En aquest sentit, Biblioteques de Barcelona posa a disposició dels infants i les seves famílies diferents llibres i, a més, a les EBM Cargol i EBM Ralet una activitat infantil dinamitzada els dies 20 i 27 de novembre i 11 i 18 de desembre, a les 11 h.

Demà dissabte 20 de novembre, primer dia de la incorporació de les noves activitats, tindran lloc dos espectacles de titelles: la companyia de Lídia Clua, amb l’espectacle titulat “Rara” a l’EBM Cargol, i la companyia Teatre en Miniatura amb l’espectacle “La nena Massai” a l’EBM Ralet.

A partir de 2022 aquesta activitat s’estendrà a les quatre escoles bressol municipals que tenen patis oberts en dissabte, de 10 a 13 h, de manera que es garantirà una programació cultural en dues escoles bressol cada dissabte.

Patis oberts escolars i de bressol

El programa de patis oberts es desenvolupa a 60 patis distribuïts entre els deu districtes de la ciutat, amb horaris de matí i de tarda segons els casos. Aquesta xifra inclou els quatre patis de les escoles bressol que s’han incorporat recentment al programa i que donen servei específicament a infants fins als sis anys, que han d’anar sempre acompanyats de la seva mare, pare o algun familiar.

Es tracta d’una iniciativa promoguda per la regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona amb la col·laboració de tots els districtes de la ciutat, i de diverses entitats educatives i socials.

Es pot consultar quins patis obren a cada districte, el calendari, els horaris i les activitats programades, a través del web dels “Patis escolars oberts al barri” del web d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona.

Compartiu aquest contingut