Presentació de la nova Maleta de l’alimentació sostenible

La Maleta de l’alimentació sostenible és un recurs pedagògic adreçat específicament al professorat que vulgui desenvolupar activitats i projectes orientats a millorar l’alimentació i reflexionar al voltant dels nostres hàbits de consum alimentaris.

Aquesta iniciativa, impulsada per l’Ajuntament de Barcelona, s’emmarca en la celebració de la Capitalitat Mundial de l’Alimentació de Barcelona 2021 que vol impulsar un model d’alimentació més sa, just i sostenible.

Concretament, la Maleta inclou llibres i contes de coneixement, jocs de taula i materials gràfics i d’experimentació per a totes les etapes educatives, des de l’escola bressol a l’educació secundària. Totes les activitats proposades es classifiquen en 5 àmbits temàtics: sistema agroalimentari, alimentació i salut, alimentació i societat, alimentació i entorn i alimentació en centres educatius.

Programes i propostes sobre alimentació sostenible

La Maleta és només un dels múltiples recursos i projectes d’àmbit educatiu que s’estan impulsant en el marc de la Capitalitat de l’Alimentació Sostenible. El programa Menjadors Escolars Més Sans i Sostenibles, per exemple, està promovent una alimentació infantil més equilibrada, saludable i sostenible tant a l’escola com a casa.

En aquest mateix sentit, se segueix desenvolupant el projecte Mengem sa, mengem de mercat que vol transmetre el valor del mercat com a espai de salut, de proximitat i de relació social i la importància de mantenir una dieta equilibrada amb productes de temporada, frescos i de proximitat.

Paral·lelament, durant tot l’any, s’estan desenvolupant exposicions itinerants, activitats als museus i impulsant activitats dins del programa d’activitats escolars (PAE), a càrrec del Consell d’Innovació Pedagògica.

Més informació

Compartiu aquest contingut