Taula de Ciutat, Escoles i Covid: infografia balanç

En el marc de l’acte de la celebració del 30è aniversari del Consell Educatiu Municipal de Barcelona, 10 de juny de 2021, s’ha presentat en format d’infografies, el balanç de la Taula de Ciutat, Escoles i Covid com a cloenda de les seves activitats, amb un seguit de reflexions, assoliments i reptes de l’educació a Barcelona en aquest context tan extraordinari.

La infografia “Què hem après de l’escola en temps de pandèmia i volem poder incorporar per seguir millorant l’educació a la ciutat?”, recull 10 aprenentatges entre els que destaquen:

  • La necessitat de reivindicar l’educació com un dret i servei essencial, que requereix de la presencialitat i del protagonisme dels infants i joves.
  • La implicació col·lectiva del conjunt de la comunitat educativa de la ciutat, formada per docents i equips directius, alumnat, i famílies, i administracions, sent corresponsables davant una situació que ha estat excepcional, incerta i complexa de gestionar.
  • L’escola és una institució fonamental per a garantir l’equitat de tots els infants i joves i cal universalitzar l’educació digital
  • La ciutat és en sí mateixa és un espai educatiu que durant la pandèmia s’ha implicat facilitant els accessos a les escoles, cedint espais i equipaments públics per a poder garantir el desenvolupament del curs escolar.
  • Infants, joves, mestres i professorat s’han adaptat i han innovat amb noves pràctiques pedagògiques per a fer possible que el curs escolar s’hagi desenvolupat amb èxit.

La Taula de Ciutat, Escoles i Covid s’ha reunit al llarg d’aquest curs 2020-2021 en 13 sessions quinzenals. La Taula ha estat impulsada des de l’Ajuntament de Barcelona, per mitjà del Consell Educatiu Municipal de Barcelona, i ha estat participada per representants d’administracions i institucions públiques de l’àmbit educatiu i de la salut, professorat, famílies i alumnat.

Pots veure la infografía aquí.

Compartiu aquest contingut