Un centenar de persones inscrites a la jornada “LA NORMALITAT DISCRIMINA?”

La jornada “LA NORMALITAT DISCRIMINA?” és una iniciativa impulsada des del Grup de treball d’Educació en valors del Consell d’Innovació Pedagògica que ha estat treballant durant els dos darrers cursos sobre l’equitat de gènere.

Se celebrarà el dimecres 22 de gener de 2020, de 9 a 13.40 h, al Museu Marítim de Barcelona. S’hi han inscrit un centenar de persones, representants de les 185 entitats membres del Consell. També hi assistiran diferents referents d’Educació i de Feminismes dels districtes, així com persones vinculades a l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB).

El grup de treball, integrat per 13 entitats del Consell d’Innovació Pedagògica, ha preparat una jornada dinàmica i participativa, on un dels objectius és compartir les experiències de les entitats del Consell sobre l’equitat de gènere. El programa és el següent:

9-9.30 h: Acreditacions.

9.30-9.40 h: Benvinguda per part del Consell d’Innovació Pedagògica i presentació de la jornada per part del Grup de treball d’Educació en valors.

9.40-10.25 h: “Visibilitzem pràctiques discriminatòries”, dinàmica participativa amb Fil a l’agulla.

10.25-11.15 h: “A què ens referim quan parlem d’equitat de gènere?”, apunts teòrics a càrrec de Núria Tatger.

11.15-11.45 h: Esmorzar.

11.45-12.45 h: “Com treballem el gènere a les entitats? Algunes experiències dins del Consell d’Innovació Pedagògica”, taula rodona amb la participació de la Fundació Vicente Ferrer, el Museu Marítim de Barcelona i la Universitat Pompeu Fabra, moderada per Mireia Civís.

12.45-13.35 h: “Construir mirades”, taller de coeducació audiovisual amb Drac Màgic.

13.35-13.40 h: Comiat.

En la preparació de la jornada hem comptat amb la col·laboració de dues professionals que també tindran un paper rellevant en el seu desenvolupament: Núria Tatger (especialista en Gènere i Entitats Socials, enllaç de l’Eix Feminista del Fòrum Social Mundial de les Economies Transformadores i facilitadora de processos per a la diagnosi i la incorporació de l’equitat de gènere), i Mireia Civís (diplomada en Magisteri i llicenciada en Pedagogia, especialitat Social per la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport Blanquerna-Universitat Ramon Llull. Doctorada en Pedagogia per la Universitat Ramon Llull. Disposa d’experiència tant en l’àmbit de la pedagogia social com de la pedagogia escolar. Investigadora responsable de la línia “Territori, educació i inclusió: nous models d’organització i de lideratge educatiu en xarxa” del Grup de Recerca PSITIC, i membre avaluadora d’algunes revistes internacionals com Cultura y Educación, Educación XX1 i Aloma).

I també comptarem amb la participació de Fil a l’agulla i Drac Màgic, que aportaran la seva expertesa i completaran de manera pràctica i coeducativa el plantejament de la jornada.

Compartiu aquest contingut