Tot Dansa

Col left

>> El projecte s'adaptarà a les circumstàncies ocasionades per la Covid-19 (CURS 2020-21).

Tot Dansa és un projecte organitzat i promogut per Institut d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona, Mercat de les Flors i Institut del Teatre, institucions que posen el seu compromís al servei del funcionament del projecte. L’especial sinèrgia i complicitat d’aquestes tres institucions permet fusionar l’efervescència de la dansa i el món educatiu, i afavoreix un intercanvi d’experiències que obre un ventall farcit de noves possibilitats als joves.

Què és el Tot Dansa?

Tot Dansa és un projecte educatiu de ciutat que té com a objectiu principal promoure i afavorir la cohesió, la integració i el treball en equip a través del llenguatge del moviment i la dansa contemporània.

Tot Dansa convida a participar a tot l’alumnat dels centres públics d’ensenyament secundari i de batxillerat de Barcelona i al seu professorat. Tracta de generar i consolidar vincles per tal d’apropar-los al procés de creació artística en totes les seves fases. Esdevé una eina formativa i educativa que connecta diversos perfils, generacions i realitats. És un projecte dinàmic i viu, en el sentit que la direcció coreogràfica canvia any rere any, així com la participació dels instituts, que poden participar-hi màxim durant dos anys consecutius.

El projecte genera una dinàmica de creació i una experiència vivencial única. Les característiques i la consolidació del projecte permeten també comptar amb la col·laboració de les Escoles Municipals de Música. La seva presència i la seva interpretació del repertori en directe fa que el projecte tingui un especial interès tant a nivell pedagògic com artístic.

El projecte consta de tres blocs principals de treball:

Formació del professorat dels centres d’ensenyament secundari. El professorat dels instituts, que sovint no té coneixements previs de dansa,s’aproxima a aquest món a través de sessions de descoberta i formació a l’Institut del Teatre, de la mà del coreògraf principal i el seu equip de suport. Procés de creació coreogràfica a cada un dels instituts, amb l’alumnat. Un equip de formadors i formadores i alhora ballarins de l’Institut del Teatre, orienten i  guien a l’alumnat i al seu professorat en el procés creatiu i artístic, liderat per la direcció coreogràfica.

Espectacle a la sala MAC del Mercat de les Flors. Després de dos assajos generals que aplega tot l’alumnat i professorat participant, el procés creatiu culmina amb un espectacle que es presenta en dues sessions (matí i tarda). Es tracta una proposta jove i contemporània on el moviment, la dansa i la música es presenten en la seva versió més artística i versàtil.

L’èxit del projecte a Barcelona ha donat lloc al Tots Dansen, liderat pel Mercat de les Flors i la Xarxa Transversal, un projecte anàleg multiplicat en propostes i ciutats de Catalunya, integrat dins El Pla d’impuls de La Dansa promogut per la Generalitat de Catalunya.

 

Col right
Actualitat: 

TOT DANSA 2015

Compartiu aquest contingut