Xec de 200 euros per a famílies vulnerables

Des del 15 de febrer es pot sol·licitar l’ajuda directa de 200 euros per aliments, que el govern espanyol ha posat a disposició de famílies vulnerables. El termini finalitza el 31 de març de 2023. L’ajuda està regulada a l’Article 74 del Real Decret-Llei 20/2022 de 27 de desembre.

Les persones que compleixin els requisits per ser-ne beneficiàries han de completar un formulari de l’Agència Tributària i necessiten identificar-se amb el certificat electrònic (DNI-e o sistema Cl@ve). El tràmit el pot realitzar també una altra persona mitjançant un apoderament o una col·laboració social.

Els principals requisits que s’han de complir per poder obtenir l’ajuda són aquests:

  • Haver obtingut l’any 2022 uns ingressos bruts inferiors als 27.000 euros. Es tindran en compte els ingressos de la persona sol·licitant, els del seu cònjuge o parella de fet, els dels descendents menors de 25 anys o amb discapacitat amb rendes inferiors a 8.000 euros i els ascendents fins a dos graus que convisquin en el mateix domicili.
  • Que el patrimoni familiar a 31 de desembre del 2022 no excedeixi els 75.000 euros, sense incloure l’habitatge habitual.
  • Tenir la residència habitual a l’Estat espanyol.
  • Almenys una de les persones que integren el domicili ha d’haver estat afiliada a la Seguretat Social o haver cobrat la prestació d’atur durant l’any 2022.

Queden excloses les persones o famílies que, tot i complir els requisits anteriors, siguin beneficiaries de l’ingrés mínim vital (IMV) o que cobrin una pensió.

Pots trobar més informació sobre el xec de 200 euros a la pàgina de preguntes freqüents i una explicació sobre com completar el formulari al vídeo explicatiu.

I si vols millorar la gestió de la teva economia personal i familiar, et recomanem que facis el Curs Digital d’Educació Econòmica del programa EdEc.

Scroll to Top