Aquest 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones, des del Districte de l’Eixample volem commemorar aquesta data amb la màxima presencialitat possible. Després de més d’un any en situació de pandèmia, i davant les millores en les dades de contagi, volem recuperar l’extensa programació d’activitats culturals i de proximitat que des de les entitats, els serveis i els equipaments del districte preparem anualment al voltant del 25N.

Programació cultural entorn el 25N

Passat aquest any i mig pandèmic, durant el qual els serveis i entitats dedicats a l’atenció de dones en situació de violència masclista han continuat incansables en la seva tasca –agreujada per la situació-, el Districte de l'Eixample continua apostant per la cultura com a eina indispensable per combatre les violències masclistes. Al llarg del mes de novembre s'ha programat un cicle d’activitats culturals a tots els barris de l’Eixample, on podreu gaudir d’exposicions, xerrades, tallers i espectacles amb el feminisme i les violències masclistes com a tema central.

Acte central del Consell de les Dones de l'Eixample

L'acte central, conduït per l'actriu i escriptora Àngels Bassas Gironès, tindrà lloc divendres 12 de novembre al casal de barri Transformadors. La jornada començarà amb els parlaments d'Eduard Corbella (conseller de Feminismes i LGTBI de l'Eixample) i Pau Gonzàlez Val (Regidor del Districte).L'acte tindrà lloc al Casal de Barri Transformadors. També es podrà seguir en directe a través de Youtube.

Manifest unitari amb motiu del 25N, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones

Reclama la lluita diària per una vida lliure de violències masclistes i posa l’èmfasi en les formes de violència que incorpora la Llei 17/2020, del 22 de desembre.

Lliurament dels XVI Premis 25 de novembre

El proper 23 de novembre l'Espai Calàbria 66 acollirà el lliurament del Premi 25 de novembre d'aquest any, que porta per títol "BCN Antimasclista: Desobeeix el masclisme".

Agenda

Mothers (Mares)

25N. Cicle "El documental del mes" sobre una realitat silenciada, les mares solteres al Marroc.

Quan:
16/12/2021
On:
Centre Cívic Ateneu Fort Pienc
Plaça de Fort Pienc 4*5 (Eixample)
93 232 78 27

Píndoles teatrals 'ELLES'

25N. Festival Sororité Eixample de Dona Cançó.

Quan:
15/12/2021
On:
Calàbria 66. Espai i Moviment per l'Educació, la Cultura i el Veïnatge a Sant Antoni
Carrer de Calàbria 66*78 (Eixample)
931720194

Xerrada 'Assembly of Solidarity: Mirada feminista en l’abordatge de la pandèmia del Covid-19'

25N. Organitzen l'European Alternative i la Fundació Aroa.

Quan:
09/12/2021
On:
Centre Cívic Sagrada Família
Carrer de Provença 480 (Eixample)
669 05 75 40