Repertori:

Raquel Gacía-Tomás, Joan Magrané i Octavi Rumbau: Tres elegies per a baríton i orquestra (2024) 15′ – Estrena mundial, encàrrec de L’Auditori

Giuseppe Verdi:  Messa da Requiem (1874-75) 84′

Artistes:

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)

Joyce El-Khoury, soprano (Verdi)

Rinat Shaham, mezzosoprano (Verdi)

Francesco Pio Galasso, tenor (Verdi)

Josep-Ramon Olivé, baríton (García-Tomás, Magrané, Rumbau)

Dmitry Belosselskiy, baix (Verdi)

Orfeó Català

Ludovic Morlot, director

Programa:

Ludovic Morlot tanca la temporada amb l’estrena d’una obra per a baríton i orquestra. L’Auditori ha encarregat aquesta peça no a un compositor sinó a tres dels més destacats autors de casa nostra com són Raquel García-Tomás, Joan Magrané i Octavi Rumbau. Si bé la proposta pot semblar insòlita, no és la primera vegada que treballen plegats: ja van escriure una òpera conjuntament, gràcies a una iniciativa d’Òpera de butxaca i nova creació.

Una col·laboració similar va intentar Giuseppe Verdi amb la composició d’un rèquiem a càrrec de diferents músics amb motiu de la mort de Rossini. Tanmateix, l’obra no va arribar a estrenar-se. Anys més tard, amb la pèrdua del poeta Alessandro Manzoni –amic personal de Verdi i, com ell, favorable a la unificació del país–, el compositor va recuperar el “Libera me” que havia preparat per a Rossini per bastir la monumental Messa da requiem –escrita per a quatre solistes, doble cor i orquestra– que acomiada aquesta temporada.

Horaris

L'Auditori de Barcelona - Sala 1 Pau Casals

Adreça:
Carrer de Lepant, 150
Districte:
Eixample
Barri:
el Fort Pienc
Població:
Barcelona