Shomei Tomatsu, el fotògraf dels ‘hibakusha’ | L'Eixample

Exposicions. Primera mostra a Barcelona del fotògraf japonès Shomei Tomatsu, famós per les seves imatges dels supervivents del terror atòmic.

Barcelona presenta la primera retrospectiva que s’ofereix a Espanya de l’obra de Shomei Tomatsu (1930-2012), un dels fotògrafs més importants del Japó contemporani, considerat una de les grans figures de la fotografia del segle XX. La Fundació MAPFRE exhibeix la trajectòria de Tomatsu a través de 180 fotografies que recorren els temes i els interessos que van atreure la seva mirada.

Shomei Tomatsu és conegut com el fotògraf dels supervivents del terror atòmic de Nagasaki. La seva obra és realista, amb elements d’avantguarda que introdueixen una sorpresa a les imatges. A la mostra es pot veure una de les seves fotografies més famoses, Ampolla fosa i deformada per l’onada de calor de la bomba atòmica, la radiació i el foc (Nagasaki, 1961).

Horaris


La primera retrospectiva a Espanya de l'obra de Shomei Tomatsu (Nagoya, Aichi 1930 – Naha, Okinawa, 2012), sens dubte un dels fotògrafs més importants del Japó contemporáni.

L'exposició recorre aquesta trajectòria a través de 180 fotografies organitzades en onze seccions temàtiques que reflecteixen els diversos interessos que van atreure la seva mirada.

Error del Plànol BCN
No s’ha pogut carregar Plànol BCN degut a la configuració errònia dels paràmetres.

Sala Fundació Mapfre

Adreça:
C Diputació, 250
Districte:
Eixample
Barri:
La Dreta de Eixample
Codi postal:
08007
Població:
Barcelona