None

Teatre.

Un colpidor muntatge basat en el llibre  Caso Cipriano Martos del periodista Roger Mateos, on es reconstrueix la història d’aquest militant antifranquista mort el 1973. Després de l’èxit de Mort a les cunetes (Premi al Millor espectacle i al Millor actor a la Mostra de Teatre de Barcelona), l’actor igualadí  Joan Valentí i David Pintó s’alien de nou per homenatjar les víctimes de la repressió franquista.

La detenció de Cipriano Martos es va produir arran de la distribució d’octavetes a la sortida de la fàbrica Punto Blanco d’Igualada. La causa oficial de la mort va ser la ingesta d’un còctel molotov en el transcurs d’un interrogatori a la caserna de la Guàrdia Civil de Reus. En contrast amb l’impacte internacional del cas Puig Antich, que va produir-se al mateix temps, la mort de Cipriano Martos va passar desapercebuda davant l’interès de les autoritats franquistes per silenciar l’assumpte.

La família no va ser avisada ni de la detenció, ni de l’interrogatori, i un cop mort, no se’ls va permetre veure el cos, que va ser enterrat secretament en una fossa comuna del cementiri de Reus. Antonio Martos va presentar l’any 2014 una querella sobre l’assassinat del seu germà en mans policials, davant d’un jutjat argentí que investiga casos de crims del franquisme.

Direcció David Pintó Codinasaltas intèrprets:  Joan Valentí Cortès “Nan” i Montse Pelfort Valentí” audiovisuals Dan Ortínez Martí animació d’objectes Montse Pelfort Valentí aparicions en el vídeo Dolores Muñoz JiménezFelipe Moreno MartínJoan Miró Vives i  Esther Carrilero Baiget vídeo, so i llums Xavier Amat Juste acompanyament musical “Le llamaban Cipriano” i “Internacional” Martí Marsal Riera il·lustracions interrogatori Jordi Bulbena Moreu fotografia:  Joan Guasch Gratacòs disseny del cartell: Aureli Sendra suport tècnic  Teatre de l’Aurora

Aquest espectacle està programat en el marc de l’exposició ‘ La guerra infinita. Antoni Campañà’ del Museu Nacional d’Art de Catalunya.

Espai: Sala d'Actes - PRIMER PIS

Horaris

Espai: Sala d'Actes - PRIMER PIS

Després de l’èxit de  Mort a les cunetes (Premi al Millor espectacle i al Millor actor a la Mostra de Teatre de Barcelona), l’actor igualadí  Joan Valentí i  David Pintó s’alien de nou per homenatjar les víctimes de la repressió franquista.

Un muntatge teatral basat en el llibre “Caso Cipriano Martos” del periodista  Roger Mateos, on es reconstrueix la història de l’activista  Cipriano Martos, mort el 1973, després d’ingerir un còctel Molotov durant un interrogatori policial.

Centre Cultural La Casa Elizalde

Adreça:
C València, 302
Districte:
Eixample
Barri:
la Dreta de l'Eixample
Població:
Barcelona