El pregó de la Festa Major d'enguany és a càrrec de l'actriu Anna Barrachina, el dissabte 2 de juny a les 13 h, al Mercat de la Concepció.

La Festa Major de la Dreta de l'Eixample i la XIV Fira Modernista de Barcelona són ja una cita obligada en el calendari festiu de la ciutat. L'afluència de visitants creix any rere any, superant les 20.000 persones. Són dos festes en una, marcades per la centralitat del barri de la Dreta i el seva riquessa històrica i patrimonial.

Els actes de Festa Major comencen a partir del 26 de maig amb la inauguració de les exposicions fotogràfiques 'El modernismo en Madrid y Barcelona' i 'Gigantes por Barcelona' del fotògraf Manuel Villa a la Casa de Madrid (Ausiàs Marc, 37 pral). L'última setmana de maig diverses entitats del barri celebren també actes com el cinefòrum intergeneracional amb la pel·lícula Up al Casal Carlit, el taller de descoberta sobre les gavines a la biblioteca Sofia Barat, el documental sobre memòria històrica LGTBI a la Fundació Enllaç o el cinema a l'aire lliure dins el cicle 'Dones, acccions i resistències' al pati de La Casa Elizalde.

Com és habitual, la majoria dels actes es concentren el cap de setmana de l'1 al 3 de juny al voltant del carrer Girona, columna vertebral de la Fira Modernista. 

Activitats modernistes destacades

La Pianola Modernista, per ballar i gaudir de la música

La Rua de Cotxes Antics, exposició permanent a la Fira i rues pels carrers de la ciutat

Photocall o les titelles de la Lluïsa Vidal

La 8a Bicicletada Modernista, per pedalejar vestit d'època

La "Soirée" teatral dedicada a Lluïsa Vidal, rua feminista amb la desfilada de les Descabellades i de Teatre Dona amb vestits d'època i pancartes reivindicatives

Exposició de cartells modernistes d’alimentació al Mercat de la Concepció

Els secrets de Mr. Stromboli, un divertit espectacle infantil d'època

Actes destacats de Festa Major

Enjardinada popular dels escocells dels arbres del carrer Girona

La ja tradicional "Rostim una vedella", degustació en la qual repartirem més de 700 racions

Activitats als escenaris de les escoles i gimnasos del barri

Tallers infantils (dibuix, manualitats, teatre a diferents punts de la Fira)

Els gegants i els capgrossos

Concert Jove, nit de salsa, folk i funky

Homenatge a la pintora modernista Lluïsa Vidal

La Fira Modernista ha dedicat altres anys el cartell i alguns dels actes a diversos artistes com l'escultor Josep Llimona (11a edició), el pintor Ramon Casas (12a edició) o l'arquitecte, Josep Puig i Cadafach (13a edició). Enguany està dedicada a la figura de la pintora modernista Lluïsa Vidal, amb motiu dels 100 anys de la seva mort.

Totes les activitats en el programa adjunt.