Aturada general del 3 d'octubre

02/10/2017 - 19:10 h

Ajuntament. Se suspenen tots els actes institucionals i restaran tancats els serveis no imprescindibles per al funcionament de la ciutat.

L'Ajuntament se suma, a la Taula per la Democràcia, a l'aturada general de demà dimarts, 3 d'octubre, en rebuig a la violència ocorreguda durant la celebració del referèndum de l'1-O.

Amb aquest motiu, se suspenen tots els actes institucionals així com la convocatòria d’actes polítics previstos. A més, els serveis i les instal·lacions no imprescindibles per al funcionament de la ciutat romandran tancats.

Es tracta de: centres cívics, biblioteques, ludoteques, centres de gent gran, espais familiars i altres serveis que puguin establir-se des dels districtes o àrees, així com museus, arxius, centres d’art, el servei d’informació de la Virreina i altres centres culturals gestionats per l’Institut de Cultura de Barcelona.

S’han decretat uns serveis mínims ordinaris per garantir el funcionament de la ciutat. El servei de la xarxa de metro i bus de TMB estableix uns serveis mínims del 25% en les franges de 6.30 a 9.30 hores i de 17 a 20 hores. Fora d’aquestes franges no es garanteix el pas de vehicles i trens.

El decret de serveis mínims que s’ha signat inclou també:

– Un equip de guàrdia del servei d’emergències socials.
– Una persona per cada oficina d’atenció ciutadana (OAC).
– Una persona per cada centre de serveis socials.
– Dues persones al Centre d’Acollida d’Animals de Companyia (CAACB).
– El 60% de serveis funeraris.
– Betevé, per garantir l’emissió del 50% de la programació.
– Una o dues persones, segons el cas, per cada una de les gerències de l’Ajuntament i dels instituts municipals.

Màxima unitat

La crida de la Taula per la Democràcia, a la qual s’han afegit els sindicats majoritaris, les patronals i les entitats sobiranistes, promou una aturada de l’economia catalana per reivindicar la dignitat del poble de Catalunya i denunciar la reacció de l’Estat.

El primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello, ha destacat: “És important la màxima unitat al rebuig dels fets d’ahir, d’una actuació policial desproporcionada sobre una ciutadania que es va concentrar pacíficament per expressar el seu desig de poder votar.”