Alteracions a la mobilitat amb motiu de la 42a Cursa atlètica Moritz del barri de Sant Antoni

13/01/2020 - 08:49 h

Mobilitat. Aquest diumenge 19 de gener se celebra aquesta cursa popular, que comportarà alteracions a la mobilitat de vehicles i persones. Destaquen les afectacions de recorregut de les línies d'autobús que circulen per la zona durant el matí.

Es prohibeix la circulació de vehicles a totes les vies del recorregut durant la celebració de la cursa. També hi haurà afectacions als carrers de l'entorn.

Amb motiu de la cursa atlètica de Sant Antoni, un clàssic esportiu del barri en aquesta època de l’any, hi haurà afectacions a la mobilitat durant tot el matí de diumenge 19 de gener.

Subdivisió de calçades
– Floridablanca, entre Villarroel i Casanova
Es divideix la calçada per separar els dos sentits de la cursa: primer de Villarroel a Casanova i posteriorment de Casanova a Villarroel.

– Gran via de les Corts Catalanes, entre Vilamarí i rambla de Catalunya
La cursa discorre per la calçada central. Aquesta es divideix deixant dos carrils del costat mar per als corredors i la resta pels vehicles.

– Passeig de Gràcia, entre gran via de les Corts Catalanes i plaça de Catalunya
Es divideix la calçada, deixant dos carrils del costat Llobregat per als corredors i la resta pels vehicles.

– Ronda Universitat, entre rambla de Catalunya i carrer Balmes.
Es divideix la calçada, deixant dos carrils del costat mar per als vehicles i la resta pels corredors.

– Plaça Universitat, costat mar separant les calçades sentit Llobregat i Besòs
Es divideix la calçada per la doble línia continua, deixant la calçada sentit Llobregat pels corredors i la calçada sentit Besòs per als vehicles que circulin cap al carrer de Pelai.

– Ronda Sant Antoni, entre plaça Universitat i carrer Floridablanca
Entre plaça Universitat i carrer Sepúlveda la cursa ocupa el costat Llobregat. Es divideix la calçada per la línia contínua per protecció dels corredors, deixant obert el trànsit sentit
ascendent. Entre els carrers de Sepúlveda i Floridablanca, la cursa ocupa un carril del costat Llobregat i un del costat Besòs. Es divideix la calçada deixant un carril de circulació en sentit ascendent.

– Comte Borrell – Marqués de Campo Sagrado
Es divideix la calçada per tal de dividir els dos sentits de la cursa.

Desviaments principals:

– Plaça d’Espanya – Gran via de les Corts Catalanes.
En cas de saturació o de dificultats per incorporar el trànsit a la calçada central de la gran via de les Corts Catalanes, es podria prohibir l’accés des de plaça d’Espanya.

– Vies perpendiculars a la gran via de les Corts Catalanes, entre la plaça d’Espanya i rambla de Catalunya.
Els vehicles que circulin per aquestes vies en sentit mar seran desviats per la calçada central de la gran via. I els que ho facin per les vies en sentit muntanya seran desviats per la calçada lateral mar de la gran via.

– Valldonzella, Tigre
Els vehicles que circulin per aquestes vies, en arribar a la ronda Sant Antoni, se’ls desviarà en direcció a plaça Universitat.

– Avinguda del Paral·lel
La circulació ascendent de l’avinguda del Paral·lel serà desviada a l’alçada de la plaça Drassanes, Nou de la Rambla i Portal de Santa Madrona.

Vies en que s’inverteix el sentit:

– Sant Antoni Abat
El trànsit procedent dels carrers Príncep de Viana i Salvador anirà per Sant Antoni Abat en sentit contrari, cap a Santcliment.

Prohibició d’estacionament:

Es prohibeix l’estacionament de vehicles (incloent-hi motos i bicicletes a voreres) el dissabte 18 de gener, de les 7.00 a les 13.00 hores del diumenge 19 de gener, al carrer de Calàbria (costat Besòs), entre Floridablanca i Sepúlveda.

Es prohibeix l’estacionament de vehicles (incloent-hi motos i bicicletes a voreres) el dissabte 18 de gener, de les 20.00 a les 13.00 hores del diumenge 19 de gener, als següents carrers:
– Rocafort (ambdós costats), entre Sepúlveda i Floridablanca.
– Floridablanca – Rocafort (xamfrans costat muntanya).
– Floridablanca (costat muntanya), entre Rocafort i Comte Borrell.
– Floridablanca – Calàbria (xamfrans costat muntanya i costat mar).
– Floridablanca – Viladomat (xamfrans costat muntanya).
– Floridablanca (costat muntanya), entre Villarroel i Casanova.
– Ronda Sant Antoni (costat Llobregat entre Muntaner i Floridablanca)

Afectacions al transport públic

Amb motiu de la cursa, diverses línies d’autobús que transcorren pel barri poden tenir afectacions pel que fa a recorregut i horari.

Per aquest motiu,Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) recomana el metro en els desplaçaments a la zona delimitada per la gran via de les Corts Catalanes, l’avinguda del Paral·lel i la ronda de Sant Antoni diumenge al matí.

La cursa sortirà del carrer Floridablanca a les 9.30 del matí i afectarà tot el trànsit de superfície pels carrers on es desenvolupi la prova entre les 8.00 i les 14.00 hores aproximadament. Les línies afectades, una vintena, que veuran alterat o limitat el recorregut mentre es desenvolupi la cursa seran: D20, D50, H12, H14, H16, V9, V11, V13, V15, 7, 13, 21, 24, 52, 54, 55, 59, 67, 120, 121 i les dues rutes del Barcelona Bus Turístic.

Per a més informació es pot consultar l’avís corresponent a la secció d’estat del servei del web de TMB.

(Font: TMB)