La ronda de Sant Antoni s'estrena com a escenari de la Mercè 2022

22/07/2022 - 08:35 h

Comença el compte enrere per a la Festa Major de Barcelona, que se celebrarà aquesta tardor, entre els dies 23 i 26 de setembre, amb una edició que destaca el caràcter integrador i obert de la festa. La pregonera serà Carla Simón, Roma la ciutat convidada i el cartell és obra de David de las Heras.

La ronda de Sant Antoni i el Passeig de Gràcia, escenaris de la Mercè

La ronda de Sant Antoni acollirà l’escenari ‘Terra i Gust’ dedicat a la gastronomia i a l’alimentació sostenible, en el marc de la iniciativa Barcelona Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible.

El passeig de Gràcia, en el marc de la celebració dels seus 200 anys d’història, també acollirà activitats de cultura popular de la Mercè, com la mostra de gegants i els correfocs.

Nou cartell de la Mercè

L’artista David de las Heras ha volgut retratar aquesta Mercè que abraça totes les generacions de barcelonins i barcelonines al llarg del temps, que aplega en una mateixa celebració la tradició i la creació artística, que recorda les arrels i reitera el compromís de la ciutat amb la justícia i la pau. La il·lustració ens mostra indrets singulars de la ciutat, els colors de la bandera ucraïnesa sortint d’una trompeta, un castell elevant-se cap al cel i molts altres detalls per descobrir, mentre les tres figures femenines principals es banyen els peus a la Mediterrània.

El cartell es pot recollir de manera gratuïta a la Sala Ciutat (carrer de la Ciutat, 2) i al Palau de la Virreina (la Rambla, 99) fins que se n’exhaureixin les existències. També es pot descarregar en alta qualitat al repositori de cartelleria municipal.

Carla Simón, pregonera de la festa

La directora, escriptora i productora de cinema Carla Simón serà l’encarregada de donar el tret de sortida a la Mercè amb un pregó que, any rere any, obre la programació de la festa. Autora d’obres de ficció i de documentals, Simón hi aporta una mirada íntima i propera, alhora que aborda temes universals des d’una perspectiva humanista. Amb Estiu 1993 o Alcarràs, més recent, ha consolidat la seva trajectòria com a creadora cinematogràfica.

Roma, ciutat convidada

La Mercè manté una de les seves tradicions més enriquidores de la programació, i enguany convida la ciutat de Roma a participar en la festa amb propostes artístiques que ens apropin l’escena cultural de la capital italiana.

Més informació