Celebrem el 8M a l'Eixample

06/03/2023 - 12:18 h

8M. Del 28 de febrer al 14 d’abril, l'Eixample s’omple d’activitats culturals i reivindicatives per commemorar el 8 de març, Dia Internacional de les Dones.

Del 28 de febrer al 14 d’abril, els barris de l'Eixample s’omplen d’activitats culturals i reivindicatives per commemorar el 8 de març, Dia Internacional de les Dones.

L’Eixample commemora el Dia Internacional de la Dona al llarg del mes de març amb un programa nodrit d’activitats culturals i reivindicatives que aposten per visibilitzar el paper de les dones en àmbits diversos, així com oferir eines per empoderar-les. Les entitats i els serveis dels barris han organitzat tallers, xerrades, exposicions, concerts, teatre i sessions de cinema, entre altres activitats per gaudir i reflexionar amb perspectiva de gènere.

La majoria d’activitats del programa són gratuïtes. En alguns casos, per assistir-hi, cal reserva prèvia.

Consulta el programa del 8M

Entre totes les activitats, destaca l’acte central del 8M que organitza el Districte conjuntament amb les entitats que formen el Consell de Dones de l’Eixample. Enguany, tindrà lloc el dissabte 4 de març, a partir de les 11 hores, a l’interior d’illa de l’antic cinema Niza, al barri de la Sagrada Família. Començarà amb la descoberta de la placa que bateja aquest espai amb el nom de Jardins de les Treballadores de la Numax, en record de totes les treballadores d’aquesta antiga fàbrica d’electrodomèstics que van protagonitzar una llarga lluita per defensar els seus drets i reivindicar una millora en les condicions laborals.

Després, es farà la lectura del tradicional manifest del 8M, enguany a càrrec del Casal de Barri Espai 210. També podrem gaudir de diverses actuacions, com una sessió de poetry slam, una obra teatral i un pilar feminista aixecat per les dones de la colla castellera de la Sagrada Família. Durant tota la jornada estarà obert el Punt Lila del Districte de l’Eixample per donar a conèixer les entitats i serveis del Consell de Dones.

L’acte comptarà amb mesures d’accessibilitat i interpretació en llengua de signes.

Actes de ciutat

El dissabte 18 de març, a les 18 h, tindrà lloc la gala de lliurament del 37è premi 8 de Març-Maria Aurèlia Capmany a l’Espai Bota del Recinte de Fabra i Coats, a Sant Andreu. També hi haurà la performance del grup ‘Ovaries’ i el concert de les ‘Balkan Paradise Orchestra’.