Concurs de microrelats al comerç de l'Eixample

22/04/2022 - 10:30 h

Cultura. Un concurs que pretén fomentar l’ús de la llengua catalana i donar a conèixer els comerços del districte.

Ja pots llegir els relats guanyadors!

Entre tots els participants, s’han seleccionat els relats breus segons criteris de qualitat lingüística i originalitat argumental. S’han donat un total de cinc premis.

L’acte de lliurament dels premis ha tingut lloc aquest dimecres, 22 de juny, al Centre Cívic Casa Elizalde. L’acte ha comptat amb la presència de les persones premiades i participants i amb els parlaments de les conselleres Isabel Pallejà i Ruth Toribio, que han agraït la iniciativa i han destacat la gran participació i la qualitat de tots els relats.

També han participat en el lliurament de premis representants del Mercat del Ninot, la Llibreria Documenta, l’establiment JuguiJuga i el restaurant Can Vilaró. El so de la guitarra de la compositora Arpita, alumna de cinquè curs del Conservatori de Música de Barcelona, ha acompanyat l’acte.

El Centre de Normalització Lingüística de L’Eixample i l’Oficina de Promoció Econòmica del districte volen fomentar l’ús de la llengua catalana i donar a conèixer els comerços del districte amb el concurs de microrelats ‘Comerç a l’Eixample’.

El CNL de Barcelona convida la ciutadania en general a participar d’aquest concurs de microrelats, que consisteix justament a escriure relats breus en català que tinguin com a escenari o protagonista un comerç real de l’Eixample, que s’haurà d’esmentar. Les publicacions hauran de ser inèdites i tenir una llargada màxima de 200 paraules.

El termini de presentació dels treballs va estar obert de l’1 al 31 de maig.

El concurs de microrelats està organitzat pel CNL de l’Eixample i l’Oficina de Promoció Econòmica del Districte, compta amb el patrocini del Teatre Nacional de Catalunya, la llibreria Ara Llibres, l’ICUB i l’Auditori, i la col·laboració dels eixos comercials del districte.