El Dia sense Cotxes dona espai a la reflexió sobre sostenibilitat i accessibilitat

20/09/2019 - 07:59 h

El diumenge 22 de setembre la via Laietana estarà tallada als cotxes i plena d'activitats entorn a bones pràctiques en mobilitat per millorar la qualitat de l’aire i recuperar l’espai públic per al gaudi de tothom.

El diumenge 22 de setembre la via Laietana estarà tallada als cotxes i plena d'activitats entorn a bones pràctiques en mobilitat per millorar la qualitat de l’aire i recuperar l’espai públic per al gaudi de tothom.

Durant tot el dia, i al llarg d’un quilòmetre, la via Laietana, habitualment plena de cotxes, es convertirà en una ciutat de vianants pacificada i verda, amb espais d’estada, de reflexió i de joc. Consulta el programa d’activitats.

Varies de les propostes ofereixen una mirada sobre mobilitat sostenible i accessibilitat.

Divendres 20 de setembre
De 9 a 14 h, a via Augusta, 356 – 358 al costat del passeig de la Bonanova, l’entitat Auxilia promou el taller Rodes Verdes, una proposta sensorial i de macramé amb materials cedits per la casa rural Magadins Nou.

Diumenge 22 de setembre
De 11 a 14:30 h, a Argenteria amb Via Laietana
, planta una heura i reflexiona sobre la importància del verd que ens envolta. Trobada d’horts urbans de Ciutat Vella. .

D’11 a 13 h al Punt d’informació de la plaça de l’Àngel (sortida de metro Jaume I), Prova l’accessibilitat a l’estació de Jaume I. La Comissió de persones amb diversitat funcional del Casc Antic us convida a realitzar un circuit per provar les mesures d’accessibilitat de l’estació de metro Jaume I, tot celebrant la inauguració dels nous ascensors. El circuit es realitzarà en cadira de rodes, antifaços i pals de cec.

De 14:00 a 14:15 h a l’espai de reflexió Speaker’s Corner, presentació de Montserrat Garcia (ECOM): La definició de la ciutat del futur ha de promoure espais vitals, inclusius, cohesionats, segurs i accessibles. La mobilitat sostenible, equitativa i justa ha de posar al centre la ciutadania i la seva diversitat (d’edat, gènere, cultural) i la sostenibilitat.

A les 17.30 h a l’escenari la Cia. Pasos Impares – Dansa integrada representarà la peça Alter Ego

El Dia sense Cotxes emmarcat en la Setmana Europea de la Mobilitat coincideix enguany amb la Mercè, impulsant La Mercè Respira.