El Gran Recapte et necessita: fes-te’n voluntari!

07/11/2019 - 09:50 h

Solidaritat. L’onzena edició de la campanya es farà el 22 i 23 de novembre amb la col·laboració de persones voluntàries

L’onzena edició de la campanya es farà el 22 i 23 de novembre amb la col·laboració de persones voluntàries. L'objectiu és comptar amb un mínim de 27.000 persones per fer arribar aliments a qui més ho necessita.

L’onzena edició del Gran Recapte d’Aliments ja està en marxa. Enguany, tindrà lloc els dies 22 i 23 de novembre amb l’objectiu de recollir el major nombre d’aliments possible. Però per fer-ho possible és imprescin dible l’ajuda de les persones voluntàries.

Es pot contribuir de dues maneres, com a persona voluntària puntual al punt de recollida o fent la coordinació de l’equip de voluntaris. Aquí hi trobareu tota la informació i com inscriure-us-hi.

  • Les coordinadores: són les persones responsables d’organitzar el recapte d’aliments al punt de recollida i de gestionar l’activitat i l’equip de voluntaris. Consulten al web si el seu punt ja està ple, fan un seguiment de tot l’equip de voluntaris que atén aquell punt, fan l’entrega de materials i es coordinen amb el cap de la botiga assignada per gestionar el transport dels aliments al magatzem central. La dedicació és més àmplia i han d’estar disponibles durant els dos dies de recapte.
  • Les persones voluntàries: atenen el punt de recollida, gestionant les donacions de la ciutadania. Recomanen quins són els productes bàsics més necessaris i informen sobre la tasca dels Bancs dels Aliments. Gestionen, juntament amb la persona coordinadora, el punt de recollida i la interlocució amb els responsables de les botigues i amb el magatzem central del Banc dels Aliments. La dedicació cobreix un torn d’unes 4 hores de durada.

Gran Recapte d’Aliments

El Gran Recapte d’Aliments va recollir, el 2018, 4.452.000 kg en 2.800 punts de recollida. Això representa el 21% dels aliments que es reparteixen al llarg de l’any. Va comptar amb el suport de 28.313 persones voluntàries. Per a l’edició d’enguany en calen 28.200 per a prop de 3.000 punts de recollida.

La iniciativa va començar l’any 2009 arran de l’increment exponencial de la demanda d’aliments per part de les entitats d’ajuda social, i vol aconseguir que les persones més necessitades del nostre entorn rebin ajuda alimentària.

Es calcula que, actualment, el 21,3% de la població viu en situació de pobresa a Catalunya. A més, la pobresa severa ha passat del 5% del 2017 al 6,5% al 2018. Aquestes persones requereixen de la nostra solidaritat i capacitat organitzativa per no esdevenir persones marginades.