El Parkin(ing) Day recupera per un dia les places d'aparcament

21/09/2018 - 13:40 h

Medi Ambient. L’edició 2018 es realitzarà el divendres 21 de setembre per tots els districtes de la ciutat, de 09 a 21  h, coincidint amb la setmana de la mobilitat.

El Parkin(ing) Day Barcelona, es realitza desde el 2014 i ja hi han participat més de 50 entitats. L’edició 2018 es realitza divendres 21 de setembre per tots els districtes de la ciutat, de 09 a 21  h, coincidint amb la setmana de la mobilitat. Es tracta d’una acció de ciutat performativa, educativa i reinvindicativa, on diverses entitats, col·lectius i ciutadania en general, transformen de forma temporal places públiques d’aparcament en parcs, jardins i altres formes d’espai públic amb l’objectiu de reivindicar un model de ciutat centrat en les persones i en el medi ambient.

La recuperació de l’espai públic a la ciutat s’estén a les places d’aparcament durant el dia 21 de setembre, una iniciativa que va sorgir a San Francisco l’any 2005 i que enguany ja se celebra a 200 municipis d’arreu del món. L’objectiu és reivindicar un model de ciutat centrat en les persones i en el medi ambient i visibilitzar el potencial de l’espai que normalment ocupen els vehicles motoritzats.

A l’Eixample durant el Parkin(ing) Day es fanuna trentena d’accios promogudes per ongs ambientals i diferents equipaments municipals. Consulteu el mapa.

La família Rey Torné a sortir a esmorzar al carrer, convidant tothom a seure amb ells, llegir llibres o debatre sobre els preus del lloguer. L’Associació de rescat i recuperació de galgos i podencs ha creat una GalgoPark per difondre la seva tasca a una cantonada a la Rambla de Catalunya amb Provença. La cooperativa de dones arquitectes, sociòlegues i urbanistes de Punt 6 han creat un petit espai per descansar, conviure i xerrar (són les autores d’un estudi sobre la necessitat de bancs per a la gent gran de la Dreta de l’Eixample). I l’associació #30diesAMBbiciBCN s’ha reunit també en una plaça d’aparcament per organitzat elproper calendari de 30 dies en bici en abril de 2019 i fer una ruta en bici per totes les places “ocupades” per la ciutadania en aquest ParkingDayBCN18.

Concurs a Instagram

L’organització de l’esdeveniment ha convocat un concurs de fotografia obert a totes les persones que facin fotografies d’alguna de les diferents estacions repartides per la ciutat i les pengin a Instagram amb l’etiqueta #ParkingDayBCN18.

Aquesta activitat performativa està coordinada per l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) —un centre impulsat per la Fundació Bancària ”la Caixa”— i la cooperativa Espai Ambiental, i  compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.

Aquí teniu totes les activitats a GUIA BARCELONA.