El primer Centre de Recursos LGTBI serà una realitat a Sant Antoni

13/06/2018 - 11:02 h

LGTBI. Oferirà serveis d’atenció directa, informació i assessorament a persones lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals.

El nou Centre Municipal de Recursos LGTBI, que es posarà en marxa properament al barri de Sant Antoni, ha fet un altre pas endavant amb la signatura del conveni entre l’Ajuntament i la Plataforma d’Entitats LGTBI de Catalunya per a la gestió cívica de l’equipament. El centre oferirà serveis d’atenció directa, informació i assessorament al col·lectiu de persones lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals de la ciutat. També treballarà per generar recursos per al conjunt de serveis municipals.

L’espai de referència LGTBI, situat al carrer del Comte Borrell, 20-24, s’ha dissenyat juntament amb les entitats LGTBI de la ciutat per materialitzar una demanda històrica del moviment i posicionar Barcelona al costat d’altres ciutats capdavanteres en aquest àmbit, com Amsterdam o Nova York.

El Centre de Recursos LGTBI oferirà més de 1.200 metres quadrats d’espai funcional polivalent per a activitats, tallers, formació, conferències i exposicions; sales per a les entitats i per al centre documental, i espais d’assessorament personal, familiar, legal, laboral i sociosanitari, on també serà possible fer-se la prova de detecció del VIH amb privacitat.

Les obres del centre van començar l’octubre del 2017 amb un pressupost estimat d’1.428.348,57 euros, i s’acabaran aquesta tardor.