En el plenari de l'Eixample s'expliquen les accions que s'estan fent de cara a la nova normalitat

08/05/2020 - 12:39 h

Plenari. El Consell de Districte ha transmès el seu condol per les persones que han perdut la vida en la pandèmia.

L'equip de govern i els consellers i conselleres de l'oposició han transmès el seu condol per les persones que han perdut la vida en aquesta pandèmia i l'agraïment a tots els professionals essencials que hi estan treballant. També han obert la mà per col·laborar amb el govern municipal malgrat les diferències ideològiques.

En el seu informe, el regidor del Districte, Jordi Martí Grau, ha destacat les accions que s’estan portant a terme per implantar una nova mobilitat a l’Eixample, com l’ampliació d’espai per als vianants als carrers Consell de Cent, Rocafort, Diagonal, Gran Via i Girona; el canvi de model de les residències de gent gran, ara medicalitzades i vinculades als serveis sanitaris; i la reducció de la taxa de les terrasses en un 75% durant tot el 2020 i l’ampliació de l’espai al seu voltant.

Martí ha fet saber en el plenari que la ronda Universitat es reformarà amb d’urbanisme tàctic per augmentar l’espai públic davant de les parades d’autobús. També ha anunciat que s’ha aprovat en Comissió de Govern la dotació per iniciar l’expropiació del solar al costat de l’escola 9 Graons, que té una nau amb teulada d’amiant. El trasllat de l’escola Entença a l’espai de l’antiga presó Model haurà d’esperar a causa de la paralització de les obres per l’estat d’alarma. De moment, es faran reformes en les instal·lacions actuals i es consensuarà amb la comunitat educativa quan es farà el trasllat a la nova escola. Per contra, les obres de l’escola bressol Germanetes estaven ja molt avançades abans del confinament i és molt probable que pugui obrir amb normalitat al setembre, ha explicat el regidor.

Entitats veïnals i socials i alguns veïns i veïnes a títol particular han formulat una quinzena de preguntes a l’equip de govern, a les quals ha contestar el regidor del Districte en el seu informe (minut 36).

Propostes de grup

En la part d’impuls i control s’han acceptat tres propostes:

▪️A petició Cs, requerir a la Generalitat un informe exhaustiu sobre la situació de les residencies del Districte de l’Eixample.

▪️A petició de JxCat, la proposta d’honorar a tots els col·lectius de treballadors que van fer feines essencials durant l’Estat d’alarma, però a nivell de tot Barcelona.

▪️A petició de BxCanvi, impulsar la formació i preparació dels autònoms i pimes per a la seva digitalització i d’activar una potent campanya de rellançament del petit comerç.