Els museus de la ciutat fan una crida a les persones grans en el cicle ‘Els museus t’esperen’

23/02/2022 - 12:09 h

Gent Gran. Les persones grans de la ciutat podran participar a partir d’aquest abril en el cicle ‘Els museus t’esperen

Les persones grans de la ciutat podran participar a partir d’aquest abril en el cicle ‘Els museus t’esperen’, un projecte adreçat a les persones usuàries del Servei VinclesBCN i dels Casals i Espais de Gent Gran dels districtes Sarrià-Sant Gervasi i l’Eixample de Barcelona.

El projecte s’adreça a les persones usuàries del Servei VinclesBCN i dels casals de gent gran.

El regidor d’Infància, Joventut, Persones Grans i Persones amb Discapacitat i president de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD), Joan Ramon Riera, defensa que Barcelona fa des de molts anys una política de promoció cultural oberta i transversal, una “cultura per a tothom”. “Amb aquest projecte garantim l’accés als museus de les persones grans que participen en casals de la ciutat”, celebra. L’inici del cicle serà el 22 de febrer de 2022, i finalitzarà el 6 de juliol de 2022.

El cicle ‘Els museus t’esperen’ és una iniciativa de la Taula de treball de Museus i Accessibilitat que s’adreça a les persones grans de la ciutat amb l’objectiu de mostrar als participants que els museus no són espais elitistes reservats a certs grups sinó que són espais on aprendre, passar-s’ho bé i socialitzar amb altres persones.

A més, aquest projecte constitueix la segona edició de cicles conjunts de visites organitzats per la Taula de treball de Museus i Accessibilitat en col·laboració amb el Departament de Promoció de Persones Grans de l’Ajuntament de Barcelona i el Servei de Museus de la Generalitat. El primer es titulava ‘Els museus et visiten’ i era un cicle completament en línia que es va dur a terme entre els mesos de març i juny del 2021. El context d’aleshores estava àmpliament condicionat per la pandèmia de la covid-19, i tenia la finalitat d’ajudar a combatre el sentiment de soledat de les persones grans mitjançant activitats culturals i de benestar des de casa.

18 museus en total

En total, participen en el cicle 18 museus (nou de Barcelona i nou de fora de la ciutat) i quatre exposicions itinerants de la Xarxa de Museus Locals (XML) de la Diputació de Barcelona. Entre els participants hi ha el Recinte Modernista Sant Pau, el Museu Nacional d’Art de Catalunya, el Marítim, l’Olímpic, el de Ciències Naturals, les fundacions Joan Miró, Antoni Tàpies i Suñol i el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.

Enguany, ‘Els museus t’esperen’ serà un cicle híbrid que combinarà visites en format online i presencial. Les visites presencials tindran un cost reduït que oscil·larà entre un i cinc euros i les visites en línia seran gratuïtes.