A partir del 25 de maig reobre amb atenció presencial el CSS Fort Pienc

22/05/2020 - 11:02 h

A partir de dilluns, 25 de maig, una vintena de centres de serveis socials de la ciutat tornaran a obrir al públic, entre ells el CSS Fort Pienc.

Amb l’obertura de vint centres de serveis socials a tota la ciutat s’amplia l’atenció presencial a persones i col·lectius vulnerables.

A l’Eixample es reobrirà el Centre de Serveis Socials Fort Pienc, que atendrà a tot el veïnat de la part dreta del districte. D’aquesta manera, hi haurà dos centres de serveis socials oberts al districte, ja que durant tot l’estat d’alarma ha restat obert el CSS Esquerra de l’Eixample, que ha estat de guàrdia durant tot l’estat d’alarma, amb horari presencial de 9 a 14 h de dilluns a divendres. Durant tot aquest temps s’han realitzat 3.963 atencions socials a tot el districte, 

 

Mesures de seguretat i higiene reforçades

Tots els centres que ofereixin atenció presencial aplicaran mesures de seguretat i higiene reforçades per evitar el contagi de la covid-19 i preservar la salut dels equips de serveis socials i de les persones usuàries.

Prioritat als col·lectius vulnerables

Els equipaments que entren en funcionament a partir del 25 de maig donaran prioritat a l’atenció de persones i col·lectius en situació d’urgència, com infants en risc, casos de violència masclista, persones grans o dependents sense suport de l’entorn i situacions de necessitat extrema.

Atenció dels serveis socials durant l’estat d’alarma

Durant la crisi de la covid-19, els serveis socials han continuat funcionant a través de l’atenció per via telemàtica i mitjançant els equips presencials en nou equipaments d’urgència. Des de l’inici de l’estat d’alarma, s’han atès 34.385 persones, el 72%, dones, i el 28%, homes. Del total, el 17% mai no havien estat ateses pels serveis socials o feia més d’un any que no havien requerit atenció, un indicador de l’augment de les situacions de risc provocades per la covid-19.

Pel que fa als serveis específics que s’han proporcionat durant l’estat d’alarma a tot Barcelona:

  • Ajuts d’emergència: durant els últims dos mesos s’han atorgat 9.292 ajudes per pal·liar situacions de risc, sobretot despeses d’alimentació i habitatge, per un valor global de 3,93 milions d’euros. L’increment de les prestacions respecte al període anterior a la covid-19 ha estat considerable: al febrer es van aprovar 2.156 ajudes per un valor total d’1,47 milions d’euros.
  • Targetes Barcelona Solidària: a les 17.000 targetes que s’han repartit per poder comprar productes d’alimentació i de primera necessitat s’ha afegit una partida addicional de 12.000 unitats per arribar a més col·lectius vulnerables.
  • Àpats diaris: gràcies a la col·laboració de diverses entitats socials, els serveis d’alimentació municipals estan repartint actualment 11.150 àpats al dia a través de serveis a domicili, menjadors socials, equipaments per a persones sense llar i dispositius extraordinaris. La distribució d’àpats diaris ha augmentat un 192% des de l’inici de l’estat d’alarma; en el període anterior a la covid-19 es repartien 3.810 àpats al dia.