Estat del servei de transport públic durant l'estiu a l'Àrea de Barcelona

31/07/2020 - 14:23 h

Mobilitat i transports. Afectacions de servei a metro i Rodalies, canvis en horaris de cap de setmana i durant l'agost per adaptar-se a la baixada de la mobilitat en període estival.

Aquest estiu, el transport ferroviari a Barcelona realitza algunes millores en la infraestructura que impliquen algunes afectacions de servei. S'activen els serveis de transport públic a l'Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat i es modifiquen els horaris de la majoria d'operadors.

Serveis a l’Aeroport

Des del passat divendres 24 de juliol, coincidint amb la recuperació de l’activitat de la terminal T2, s’ofereix la totalitat dels serveis de transport públic que són habituals a l’aeroport Josep Tarradellas Barcelona – El Prat.

Ja podeu consultar les diverses línies de transport d’accés a les terminals.

Transport públic reduït les nits de divendres i dissabte

També des del passat divendres 24 de juliol, i seguint les recomanacions sanitàries per fer front els brots a l’àrea metropolitana, el servei ferroviari de metro, FGC i TRAM finalitza a mitjanit tots els divendres, dissabtes i vigílies de festiu.

Així mateix, la xarxa d’autobusos nocturns dels caps de setmana oferirà el 50% dels serveis que són habituals, tant a la xarxa metropolitana NITBUS gestionada per l’AMB com a la xarxa interurbana gestionada per la Generalitat de Catalunya.

Aquesta limitació de l’oferta a les nits els divendres, dissabtes i vigílies de festius es preveu que es mantingui durant el mes d’agost i fins que el restabliment de les activitats d’oci nocturn justifiqui un canvi.

Afectacions per treballs de millor a la xarxa feroviària

Com cada any, s’aprofita el període de vacances per fer diverses obres de manteniment i millora, oferint serveis alternatius i reforços de servei en altres línies:

Metro TMB

Obres de millora a la L1 i L4:

– L1: servei alternatiu entre Hospital de Bellvitge i Santa Eulàlia
– L4: servei alternatiu entre La Pau i Selva de Mar

Rodalies de Catalunya
R1, R2 i R4: importants afectacions per les obres que Adif executa a diferents punts de la xarxa

Horaris d’estiu als diversos mitjans de transport públic

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya:

Reducció del nombre d’andanes operatives a l’estació de Plaça Catalunya per millores, sense alteracions en el servei previst.

La xarxa ofereix els horaris reduïts habituals durant el mes d’agost, d’acord amb la demanda estival de les línies.

Autobusos de TMB:

Del 27 de juliol al 10 de setembre, els horaris d’algunes línies de bus es modifiquen per adaptar-se al període estival.

Tramvia:

Els dies feiners de l’1 al 31 d’agost, ambdós inclosos, les línies T1, T2 i T3 de TRAM circulen amb els horaris corresponents al període no lectiu.

Aquests horaris estan disponibles al cercador d’horaris del web.

Horaris modificats en autobusos de l’AMB

Horaris d’estiu de Rodalies de Catalunya