Futurs arquitectes analitzen l'accessibilitat dels comerços

01/10/2019 - 10:11 h

Accessibilitat. Aquest curs, estudiants de tercer de la Universitat Internacional de Catalunya, Barcelona School of Architecture elaboraran projectes de millora de l'accessibilitat en comerços de l’entorn de l’avinguda Gaudí.

Aquest curs, estudiants de tercer de la Universitat Internacional de Catalunya, Barcelona School of Architecture elaboraran projectes de millora de l'accessibilitat en comerços de l’entorn de l’avinguda Gaudí.

El projecte CASBA “Comerç Accessible Sense Barreres” és una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Barcelona que busca millorar l’accessibilitat dels comerços i la via pública dels barris de la ciutat i la sensibilització i la formació dels futurs arquitectes en l’àmbit de l’accessibilitat. Des del 2013, el projecte CASBA ha contribuït a millorar l’accessibilitat en diversos barris de la ciutat.

El dia 10 d’octubre els alumnes faran un jornada de treball amb una visita guiada al barri de la Sagrada Família, acompanyats de persones amb diversitat funcional i detectaran en primera persona les necessitats de millora de l’accessibilitat que hauran d’abordar en els seus treballs.

En aquesta experiència a l’Eixample hi col·laboren l’institut Municipal de Persones amb Discapacitat, el Districte de l’Eixample, l’Àrea d’Accessibilitat de la Universitat Internacional de Catalunya, associacions de persones amb diversitat funcional i l’associació de Comerciants Gaudí Comerç.

Després de l’anàlisi inicial, els estudiants desenvoluparan les seves propostes tècniques i buscaran solucions partint dels criteris d’eficàcia i sostenibilitat que es presentaran al comerciants del barri en una jornada de cloenda al mes de febrer del 2020.