L'Esquerra de l'Eixample, a punt per a la Festa Major

21/09/2022 - 11:00 h

Després de dos anys de pandèmia i restriccions, la Festa Major de l'Esquerra de l'Eixample recupera tots els actes i el format 100% presencial amb un programa que inclou un tou d'activitats culturals, lúdiques i festives per gaudir del barri del 30 de setembre al 9 d'octubre.

Els jardins de Rosa Deulofeu acolliran l’acte de lectura del pregó el divendres 30 de setembre, a les 18.30 hores. En aquesta edició, la pregonera serà la cupletista Brigitta Lamoure, veïna del barri. També hi participarà la Colla Gegantera del barri amb el “Ninot” i el seu grup de grallers, així com la Colla Castellera dels Esquerdats. Després es gaudirà d’un vespre de música folk amb el concert de Soca-rel, de l’entitat Ballets de Catalunya.

La festa s’estendrà durant deu dies amb un munt de propostes diferents per divertir-se i fer barri: des d’exhibicions esportives, espectacles infantils, concerts i actuacions teatrals fins a xerrades i tallers, passant per les activitats més tradicionals, com són la cercavila, els sopars de germanor, les havaneres, les xocolatades i els correfocs.

Com a novetat, l’antiga seu de l’editorial Gustau Gili obrirà portes per la Festa Major i oferirà unes visites guiades gratuïtes perquè el veïnat pugui descobrir aquesta joia arquitectònica d’estil racionalista. Un altre edifici singular, la Model, repeteix participació i un any més acollirà part de la programació.

Destaquen també la celebració de la segona edició de la Cursa infantil adaptada, el bateig de la primera geganta de l’Esquerra de l’Eixample i la Festa Major del passatge Lluís Pellicer, que enguany coincideix amb la festa grossa del barri.

L’Associació de Veïns i Veïnes de l’Esquerra de l’Eixample, a través de la Comissió de Festa Major, ha estat l’encarregada d’organitzar el programa de la festa, que compta amb la participació de diferents entitats, comerços i serveis del barri.

Ja pots consultar el programa (a l’adjunt de la notícia). Agafa l’agenda i no te’n perdis detall!

I per gaudir al màxim de la festa, pots consultar aquest apartat d’informació pràctica sobre els principals talls de carrers, els punts liles i altres informacions d’interès.