Festa Major Esquerra de l'Eixample

19/09/2019 - 17:14 h

Festa Major. Poc després de finalitzar la Mercè, l'Esquerra de l'Eixample pren el relleu festiu amb la seva Festa Major, del 27 de setembre al 6 d’octubre, que ofereix un amplíssim programa d’activitats per a totes les edats.

Poc després de finalitzar la Mercè, l'Esquerra de l'Eixample pren el relleu festiu amb la seva Festa Major, del 27 de setembre al 6 d’octubre, que ofereix un amplíssim programa d’activitats per a totes les edats.

La directora de l’institut Viladomat, un equipament llargament reivindicat al barri i que va estrenar-se el curs passat, serà la pregonera d’aquesta edició de la Festa Major de l’Esquerra. El lloc triat en aquesta ocasió és el Centre Cívic Casa Golferichs, que celebra el 30è aniversari de la recuperació de l’edifici pel moviment veïnal. Durant la mateixa tarda de divendres també es presentarà el gegantó Nin Ot, i actuaran els Ballets de Catalunya i els Esquerdats, la jove colla castellera de l’Esquerra de l’Eixample.

Primera diada castellera

Els Esquerdats actuaran com a colla amfitriona de la primera diada castellera del barri, que comptarà amb la Jove de l’Hospitalet, la Jove de Barcelona i els Micacos de Badalona.

L’anomenada Rambla del barri (Consell de Cent entre Viladomat i Calàbria) tornarà a ser espai de jocs, tallers, tasts i espectacles musicals.

Als exteriors del Mercat del Ninot hi haurà sardanes, una desfilada de moda i el tastet de nit amb orquestra.

Els jardins d’Assumpció Català acolliran una jornada de salut amb tallers per aprendre a cuidar-se. I la cruïlla de Comte Borrell amb Consell de Cent serà de nou punt de sortida de la bicicletada familiar.

Cal esmentar també activitats tradicionals d’aquesta festa major, com la Trobada de Puntaires, que aplega gairebé mig miler de puntaires barcelonins i de les comarques veïnes a l’avinguda de Roma, o el correfoc, capitanejat per la Colla de Diables de l’Esquerra Infernal i dividit en dues parts: l’infantil —amb els Diablons de la colla— i l’adult, i el matí geganter l’últim diumenge, on es batejarà al nou gegantó.