Fira Modernista i Festa Major de la Dreta confinades

27/05/2020 - 15:49 h

Festa Major. Aquesta primavera no sortim al carrer per gaudir de la Festa. Entra a casa nostra a través de les xarxes socials.

Aquest any estrany, moltes festes populars s'han anul·lat en espera de temps més segurs per tothom. Altres com la Fira Modernista i Festa Major de la Dreta s'han reconvertit de manera original en una festa virtual. Les entitats del barri han fet tot un esforç per regalar-nos una programació original adaptada a les circumstàncies. Aquesta primavera no sortim al carrer per gaudir de la Festa, sinó que aquesta entra a casa nostra a través de les xarxes socials. Gaudim-la!

Enguany els passejos per les parades modernistes i d’alimentació al carrer Girona, les actuacions al carrer de les escoles de música del barri, la nòria modernista o la tradicional bicicletada no es podran fer. La Fira Modernista-Festa Major de la Dreta manté les dates previstes abans de la pandèmia de la covid-19,  però les activitats seran virtuals a través de les xarxes, en especial de l’Instagram de CorEixample i el de la Ruta del Modernisme de Barcelona, però també dels perfils de Twitter i Facebook d’altres entitats col·laboradores.

Aquesta edició de la Fira estarà centrada en la figura de la periodista, escriptora i poetessa feminista Dolors Monserdà, molt lligada al moviment modernista català i primera dona en presidir uns Jocs Florals. ⁣⁣⁣⁣

Activitats destacades

Dimecres 3 de juny, a les 18 h. La Biblioteca Sofia Barat donarà a conèixer la figura de Dolors Monserdà en clau femenina a través de la directora de l’Observatori Cultural de Gènere, M. Àngels Cabré.

Dimecres 3 de juny, a les 19 h. Emissió en directe del Pregó de Festa Major. A càrrec de la Dra. Sílvia Zamora, veïna del barri i metgessa de família del CAP Roger de Flor, i amb traducció simultània a la llengua de signes.

Dijous 4 de juny, a les 17 h. El Centre Cívic La Casa Elizalde en reserva, com cada any, ha preparat una exposició lligada al passat històric del barri. S’estrena online ‘A festes em convides’, que repassa les festes i celebracions ocorregudes a l’Eixample durant la primera meitat del segle XX de la mà de fotografies històriques de les Festes de la Mercè, el Carnestoltes o les Batalles de Flors.

Dijous 4 de juny, a les 19 h. Xerrada “La modernitat de Dolors Monserdà” A càrrec de Carme Mas, filòloga i de Marta Pessarrodona, comissària de l’Any Dolors Monserdà.

Divendres 5 de juny, a les 16 h. Taller de ciència de la mà del col·legi Sagrat Cor Diputació i a les 17 h la Biblioteca Sofia Barat ha programat una sessió de contacontes a càrrec de Santi Rovira.

Divendres 5 de juny, a les 22 h.  Concert Jove virtual (emissió en directe). Organitza: Casal de Joves La Dreixa

Dissabte 6 de juny, a les 10.30 h. Presentació del poema de Dolors Monserdà ‘L’ametller florit’ de la façana de la Casa Amatller

Dissabte 6 de juny, a les 16 h. Estrena del vídeo ‘Balla pel taller Masriera’ amb el calidoscopi dels balls fets pels veïns i veïnes.

Diumenge 7 de juny, a les 19.30 h. La vida als patis i balcons (Memòria d’una primavera diferent). Videomuntatge recull dels treballs presentats i publicació de les obres guanyadores.

Diumenge 7 de juny, a les 20 h. Concert virtual de Los Vecinos.

Tots els actes es poden seguir a Instagram mitjançant les etiquetes #FMDretaEixample2020 i #FiraModernistaBCN2020.