Inici d'actuacions prèvies a les obres de la plaça d'Espanya

28/07/2020 - 10:46 h

Obres. Al juliol s'han iniciat les actuacions de la fase 0 de les obres de la plaça Espanya.

Les obres de millora de l'accessibilitat de les estacions de metro de la plaça d'Espanya (L1 i L3) tindran una durada estimada de tres anys i mig i afectaran la mobilitat al voltant de la plaça.

Fa unes setmanes van començar els treballs previs a les obres de millora de l’accessibilitat de les estacions de metro de la plaça d’Espanya (L1 i L3).

Les primeres actuacions formen part de la fase 0 del projecte i permetran adequar els entorns de la plaça per donar inici a la fase 1. Aquesta fase prèvia està tenint afectacions lleus a la mobilitat de la zona, sobretot pel que fa a les parades d’autobús i als carrils bici.

Principals afectacions

Una de les primeres actuacions que s’estan duent a terme és la reubicació del pas de vianants i el semàfor del lateral muntanya de la Gran Via de les Corts Catalanes, entre els carrers Llançà i Tarragona, que es traslladen davant l’entrada del pàrquing de les Arenas de Gran Via de les Corts Catalanes. A tocar del nou pas de vianants s’habilitarà una plataforma de formigó adaptada per la parada d’autobús, fins l’embornal existent.

En la mateixa línia es veuen afectades algunes parades de bus de la plaça d’Espanya, que s’hauran de reubicar. És el cas de la parada del carrer Tarragona, davant del Centre Comercial Les Arenes (línies 46, 150 i Baixbus), que es traslladarà al punt parada de Gran Via de les Corts Catalanes, entre el carrer de la Bordeta i plaça d’Espanya. Per les línies de Baixbus s’habilitarà una parada al costat Llobregat del carrer de la Bordeta.

També durant els últims dies de juliol s’estan fent les obres de redistribució dels carrils bici afectats i està previst que la primera setmana d’agost entri en servei el nou carril bici al carrer Llançà, des de l’avinguda Paral·lel fins al carrer Diputació.

Per la seva banda, el carril bici del carrer Diputació també patirà afectacions entre els carrers Vilamarí i Tarragona, canviant del costat muntanya al costat mar, i la parada de Bicing de Diputació amb Tarragona es reubicarà al xamfrà mar-Llobregat de Diputació amb Vilamarí.

La fase prèvia està ja en la recta final i es preveu l’inici de la fase 1 de les obres de millora de l’accessibilitat de les estacions de metro de la plaça comenci durant els primers dies d’agost.