L'ecofeminisme és la resposta

24/02/2020 - 13:03 h

El lema d'aquest 8 de març és un clam per la sostenibilitat de les vides, les de les dones i les del planeta. Una simbiosi entre les lluites feminista i ecologista.

El lema d'aquest 8 de març és un clam per la sostenibilitat de les vides, les de les dones i les del planeta. Una simbiosi entre les lluites feminista i ecologista. Un any més, els equipaments del Districte de l'Eixample i les entitats del territori han dissenyat un programa d'activitats extens, reivindicatiu i festiu.

En paraules del conseller de Feminismes i LGTBI del Districte, Eduard Corbella, la feina del teixit associatiu i dels nostres centres cívics, biblioteques i casals de barri és “clau per arrelar la lluita feminista als nostres barris i fer-la encara més transversal”.

El 8M, Dia Internacional de les Dones, és la data al voltant de la qual s’agrupen bona part de les activitats que ens fan reflexionar sobre els feminismes, però el treball continua al llarg de l’any.

Consell de les Dones de l’Eixample

Una de les activitats destacades és l’acte central del Consell de les Dones de l’Eixample, que tindrà lloc dimecres 4 de març al Centre Cívic Sagrada Família. Allí s’inaugurarà l’exposició itinerant Senyes d’identitat. Retrats de dones, en la qual dotze dones supervivents de violències masclistes fan ús de la fotografia com a eina d’expressió i transformació social. També es donarà pas a la lectura del Manifest del 8 de març i als parlaments de les autoritats del Districte. I es continuarà amb els espectacles Sororitat, basat en un dels 28 texts del llibre Dona que dona ,i la performance Resiliència a càrrec de la coral #MeToo i de Dona Cançó.

El programa inclou espectacles musicals i teatrals, exposicions, tallers i conferències d’àmbit jurídics i de reivindicació de figures femenines històriques. D’aquest últim punt destaquen la conferència sobre les agressions sexuals en grup, des de la perspectiva jurídica i la mirada criminològica, el debat i projecció del documental sobre nadons robats o la presentació del llibre Amor sostenible, que explica com construir una relació no tòxica.

Durant aquest mes d’activitats també es reivindicarà a les pintores catalanes i altres dones també oblidades de la ciència i l’art.

El  cicle de cinema Africà i Dona , la mostra i entrega dels premis Relats en femení  i el projecte Desfilant Lideratge, que culminarà en la manifestació del 8 M, són altres dels actes destacats.

Adjunts