L'Espai Lola Anglada obre una nevera solidària als jardins Montserrat

07/11/2019 - 16:36 h

Solidaritat. El projecte Nevera Solidària està enfocat a evitar el malbaratament alimentari i així conscienciar sobre el valor del menjar.

La iniciativa antimalbaratament d'aliments de l'Associació Humanitària de Voluntariat de Galdakao (GBGE) inaugura la seva setena nevera catalana, concretament a l'Espai Associatiu Lola Anglada situat als jardins de Montserrat i gestionat pel Casal de Joves Queix.

El projecte Nevera Solidària està enfocat a evitar el malbaratament alimentari i així conscienciar sobre el valor del menjar, per això està obert a totes les persones independentment de la seva situació socioeconòmica. No es tracta de caritat, és a dir, de donar menjar a qui el necessita, sinó d’evitar el malbaratament d’aliments que diàriament acaben en els contenidors d’escombraries.

Inauguració el 15 de novembre

La inauguració tindrà lloc el divendres 15 de novembre a les 18 h a l’hort comunitari dels jardins Montserrat, al carrer Còrsega amb Rocafort, lloc on s’instal·larà la nevera sota una estructura que el donarà aixopluc.

Dos membres de l’equip Nevera Solidària explicaran els principis, propòsits i l’experiència viscuda fins ara amb aquesta iniciativa en xarxa, que ja suma un total de vint-i-cinc neveres a tota Espanya.

També hi serà present un representant del departament del Servei de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya i els membres del Casal de Joves Queix, així com diferents entitats benèfiques molt reconegudes amb les quals es faran diverses activitats.