L'institut Ernest Lluch tindrà una planta fotovoltaica a la coberta

13/11/2020 - 12:12 h

Sostenibilitat. Instal·lació d’una planta fotovoltaica integrada a la coberta de l'institut Ernest Lluch.

L'Ajuntament instal·larà una planta fotovoltaica integrada a la coberta de l'institut Ernest Lluch, per tal d’avançar cap a un model energètic més sostenible. Les obres comencen el 19 de novembre i finalitzaran cap al mes de març de 2021.

Aquesta actuació s’emmarca dins el Programa d’impuls a la generació d’energia solar a Barcelona, que té com a objectius reduir l’impacte ambiental derivat del consum i la generació d’energia, garantir els subministraments bàsics a la ciutadania, així com augmentar l’autonomia energètica de la ciutat.

L’Ajuntament realitza noves instal·lacions de generació tant en edificis i equipaments existents, com en l’espai públic de la ciutat amb l’objectiu d’instal·lar uns 2.000 kWp de potència.

Alguns dels edificis seleccionats són escoles, biblioteques i altres equipaments, com seus de districte, mercats i centres cívics.

Les plaques fotovoltaiques permetran als edificis generar part de l’energia que consumeixen, i els excedents sobrants s’injectaran a la xarxa elèctrica i Barcelona Energia serà qui els gestioni quan la comercialitzadora estigui operativa.