Obre el nou casal de barri Ateneu el Poblet

21/10/2019 - 13:03 h

Equipament. La Sagrada Família guanya 1.350 metres quadrats de nou equipament cívic als baixos del carrer Nàpols 268-270, un nou espai de gestió comunitària amb auditori, bucs d’assaig, aules per fer activitats i espais de trobada.

La Sagrada Família guanya 1.350 metres quadrats de nou equipament cívic als baixos del carrer Nàpols 268-270, un nou espai de gestió comunitària amb auditori, bucs d’assaig, aules per fer activitats i espais de trobada. Dissabte 19 d'octubre es va obrir al barri amb un matí de portes obertes amb diverses activitats lúdiques i festives. El programa festiu previst davant l'equipament es va anul·lar per les mobilitzacions convocades al barri en protesta per la sentència de l'1O.

L’Ajuntament ha transformat els 1.350 metres quadrats de l’antiga seu de l’empresa tèxtil Vidal Aymerich -que va adquirir fa dos anys- en un centre d’activitat cultural i social, tal com es va pactar amb les entitats del barri de la Sagrada Família. Durant el darrer any s’han fet les obres de rehabilitació necessàries per adaptar-lo als nous usos culturals, amb una inversió aproximada de 2,3 milions d’euros.

L’Ateneu el Poblet disposa dels següents espais, tots ells situats a la planta baixa, és a dir, amb accés directe des del carrer:

  • Espai social, que sempre restarà obert per qui vulgui estar-s’hi per treballar, llegir o trobar-se amb altres persones. Compta amb una zona per a infants.
  • Aules amb funcions polivalents per fer xerrades, tallers, activitats artístiques o corporals.
  • Auditori per obres de teatre, petits concerts, activitats amb gran aforament.
  • Bucs d’assaig insonoritzats.

Reivindicació veïnal

La posada en marxa d’aquest projecte respon a la demanda veïnal d’un espai per a la trobada i l’activitat dels veïns, que va sorgir l’any 2015 arran de la mobilització de la plataforma “Recuperem el cinema Niza”. Aquesta reivindicació no només demanava la recuperació de l’antic cinema com a espai veïnal sinó que reclamava la creació d’espais per destinar-los a equipaments en un barri, la Sagrada Família, que es trobava mancat d’aquest tipus de llocs de trobada i activitat cívica i veïnal.

L’Ateneu el Poblet està gestionat per una plataforma composta per desenes d’entitats de la cultura popular, associatives, juvenils, clubs d’esport i caus del barri. La idea és construir l’Ateneu de forma col·lectiva i d’acord amb les necessitats del veïnat.