Commemorem el 25N a l’Eixample

13/11/2023 - 14:30 h

Les entitats i equipaments del districte han organitzat una quarantena d'activitats per commemorar el 25N, Dia Internacional contra la violència envers les Dones. L'acte central se celebrarà la tarda del divendres 24 de novembre a la seu del Districte i al Mercat de la Concepció.

Per reforçar el compromís amb la lluita contra les violències masclistes, l’Ajuntament de Barcelona impulsa la campanya “Pregunta, parla, escolta” que posa el focus en la necessitat d’encoratjar les dones que posen paraules al patiment i l’angoixa viscuda a causa de la violència masclista.

A l’Eixample, les entitats i equipaments han organitzat una quarantena d’activitats culturals i reivindicatives per commemorar el 25N, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones. Durant els mesos de novembre i desembre, podreu gaudir d’exposicions, xerrades, tallers, espectacles, contes i cinema. Us animem a consultar tot el programa i a participar-hi:

Programa d’activitats del 25N a l’Eixample

Enguany, l’acte central del 25N a l’Eixample tindrà lloc el divendres 24 de novembre al barri de la Dreta de l’Eixample. Començarà a les 17.30 hores a la sala de plens de la seu del Districte, on es faran els parlaments institucionals i la lectura del manifest del 25N per part del Consell de les Dones de l’Eixample. A més, es podrà gaudir d’una actuació musical a càrrec de l’alumnat del Conservatori Municipal de Música i la façana de la seu s’il·luminarà de color lila. A continuació, a les 18.45 h, el Mercat de la Concepció acollirà la inauguració de l’exposició “Eixamplem identitats”, que recull les creacions artístiques en prevenció de les violències masclistes fetes per l’alumnat de centres educatius de la Xarxa d’Escoles per la igualtat i la diversitat de l’Eixample.

Totes les activitats són gratuïtes excepte les que indiquin el contrari. En alguns casos, cal inscripció prèvia.

Podeu consultar més informació sobre els serveis i recursos municipals de Barcelona Antimasclista aquí.