Primavera Republicana: 90è aniversari i revolució pública

09/04/2021 - 11:42 h

Memòria democràtica. Barcelona commemora els 90 anys de la proclamació de la Segona República amb deu actes simultanis a cadascun dels deu districtes de la ciutat el 14 d'abril a les 18 h.

Barcelona commemora els noranta anys de la proclamació de la Segona República amb deu actes simultanis a cadascun dels deu districtes de la ciutat el 14 d'abril a les 18 h.

Des del 2016, l’Ajuntament impulsa en col·laboració amb nombroses entitats de la ciutat la Primavera Republicana, una setmana dedicada a celebrar els valors del republicanisme. Enguany, l’efemèride se celebra de forma especial, no només per la situació excepcional de la pandèmia sinó també perquè es compleixen noranta anys de la instauració de la Segona República, el 14 d’abril del 1931.

Del 13 al 18 d’abril, Barcelona reivindica els valors republicans amb un cicle d’activitats culturals que comença dimarts 13 amb un mapping a la plaça Sant Jaume i finalitza diumenge 18 amb una ofrena floral als lluitadors i lluitadores de la República, a Nou Barris. Destaca la celebració simultània de deu actes als deu districtes de la ciutat dimecres 14 d’abril a les 18.15 h, que a l’Eixample tindrà lloc al Centre Cívic La Casa Elizalde. Es tracta d’una  proposta artística popular, urbana i de carrer, amb partitura de Bárbara Granados interpretada per escoles de música i grups musicals de cada districte, i coreografies de deu duets de Brodas Bros.

El duet creat cerca constantment l’equilibri i la igualtat de persona a persona, donar pes sense sobrepassar-se i trobar solucions perquè dos cossos es moguin com un de sol. De la força dels carrers neixen molts moviments culturals, i gràcies a ells neixen celebracions i manifestacions d’art de carrer, al carrer i per al poble. Un treball coreogràfic de llenguatge mixta, sense posar barreres ni límits, fent servir tècniques de popping, locking, break i contemporani.

PROGRAMA

  • Acte institucional
  • Concert de l’EMM Eixample – Joan Manel Serrat amb partitura de Bàrbara
    Granados, composada per l’ocasió.
  • Taula sobre els valors republicans, amb la historiadora Mercè Tatjer
  • Dansa amb el duet Brodas Bros

Capacitat de l’espai limitada. Control d’accés. Cal reserva prèvia mitjançant aquest formulari.

TòTEM INFORMATIU SOBRE EL CINC D’OROS

A més, durant els propers dies també s’instal·laran 10 tòtems informatius a les seus dels districtes amb informació històrica rellevant de l’espai de memòria que cada territori ha triat, que en el cas de l’Eixample és la plaça del Cinc d’Oros.