Quatre mil bombolles per les persones malaltes d’Alzheimer

25/10/2018 - 18:03 h

Salut. La iniciativa, que forma un recorregut de 10 quilòmetres, pretén conscienciar i sensibilitzar la ciutadania sobre la malaltia.

Més de quatre mil bombolles col·locades a terra marquen un recorregut de 10 quilòmetres que senyalen els centres i els espais municipals que oferiran, durant dos mesos, més de cent activitats centrades en la malaltia d’Alzheimer.

La malaltia d’Alzheimer és el tipus de demència més freqüent, amb unes 86.000 persones afectades a Catalunya. Se’n desconeix l’origen, de moment no es pot curar i té uns efectes devastadors sobre les persones que la pateixen i les famílies.

Amb l’objectiu de conscienciar i sensibilitzar la ciutadania sobre què representa la malaltia i per donar a conèixer els recursos existents a la ciutat, avui s’ha presentat el projecte d’art contemporani From Bubble, de l’artista Daniel Bagnon.

Prop de quatre mil bombolles senyalen els centres i els espais municipals en què tindrà lloc alguna de les activitats, i que es troben principalment als districtes de Ciutat Vella, Nou Barris, Sant Andreu i les Corts. Les més de cent activitats centrades en la malaltia inclouran un festival de curts, conferències, tallers i visites guiades, entre d’altres.

L’element central, però, és una escultura d’un gran cervell humà, ubicada al Museu Marítim de Barcelona, formada per 33 peces independents que ofereixen una anàlisi conceptual sobre les estructures d’un cervell que està perdent la capacitat de connectar la xarxa neuronal a causa del deteriorament progressiu causat per la malaltia d’Alzheimer.

El projecte, en què col·labora l’Ajuntament, s’han implicat les cinc entitats que treballen en aquesta malaltia: l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de Barcelona (AFAC), la Fundació Pasqual Maragall, la Fundació Alzheimer Catalunya, la Fundació ACE i la Fundació Uszheimer.

Barcelona, ciutat solidària amb la malaltia d’Alzheimer

Barcelona, mitjançant una declaració institucional, es va declarar el 21 de desembre de 2015 ciutat solidària amb l’Alzheimer, i les cinc entitats que treballen a la ciutat en aquesta malaltia han desenvolupat històricament una activitat intensa per donar suport i atenció a les persones afectades i a les famílies.

L’Ajuntament de Barcelona participa en la xarxa de suport a les persones cuidadores, dona suport a les activitats organitzades per les entitats i disposa de subvencions per a famílies cuidadores.

Més informació