Sant Antoni celebra amb una festa l'ampliació de la Superilla

09/12/2019 - 18:13 h

Festa. El barri de Sant Antoni celebrarà dissabte 14 de desembre amb una festa ciutadana la finalització de les obres prioritàries de la superilla de Sant Antoni.

El barri de Sant Antoni celebrarà dissabte 14 de desembre amb una festa ciutadana la finalització de les obres prioritàries de la superilla de Sant Antoni. Els primers trams es van estrenar la primavera de 2018 coincidint amb la inauguració també del Mercat de Sant Antoni.

Aquesta darrera fase ha consistit en les obres d’urbanització estructurant del carrer Comte Borrell (entre Gran Via i Floridablanca) i el carrer Tamarit (entre Viladomat i Calàbria). Aquests carrers han guanyat una urbanització de qualitat, amb grans parterres i més verd i nous espais d’estada per al veïnat.

Entre totes les actuacions, el guany total d’espai públic de prioritat per al vianant a Sant Antoni és de 23.709 metres quadrats. Els trams en que s’ha intervingut són Comte Borrell entre Gran Via i Paral·lel (amb la part entre Manso i Paral·lel com a urbanització tàctica), el carret Tamarit entre Comte d’Urgell i Calàbria, els entorns del Mercat de Sant Antoni, i el carrer Parlament entre Ronda Sant Pau i Viladomat, on també s’ha fet una urbanització tàctica sense parterres, però amb jardineres i jocs pintats al terra.

Què són les Superilles?

El programa Superilles és una estratègia de ciutat per aplicar un nou model d’organització de l’espai públic, basat en la millora de l’habitabilitat i la creació d’espais d’estada per al veïnat i pel joc infantil, el foment de la mobilitat sostenible i la incorporació de més verd als carrers i places. I tot amb l’objectiu de millorar les condicions ambientals, la qualitat de vida i la salut.

Tota l’actuació del programa Superilles s’ha realitzat de la mà del veïnat i les entitats del barri, després d’un profund procés de debat ciutadà i participació.

PROGRAMA FESTIU

D’11 a 12.30 h. Festa al carrer. Tallers per a infants i famílies. Comerços adherits al Sant Antoni Começ al carrer (de 9 a 20 h)

12.30 h. Parlaments institucionals

13 h. Actuació musical amb The Band (music for food) per animar l’escudella solidària.

Paral·lelament, a la cruïlla de Tamarit/Borrell, a la porta del Mercat de Sant Antoni, es començarà a preparar la tradicional escudella solidària de Nadal organitzada pel Sant Antoni Comerç (SAC). Els ingredients per fer l’escudella són una aportació del Mercat de Sant Antoni. L’escudella es reparteix a les persones que porten aliments i altres productes destinats a l’ONG del barri de Sant Antoni De Veí a Veí. En cas de pluja l’activitat es farà al fossar del Mercat.