Una gran oreneta fa niu als jardins de la Indústria

21/10/2019 - 10:46 h

Una gran oreneta de fusta natural ha tocat terra i ha convertit els jardins de la indústria en la seva llar.

El barri de la Sagrada Família estrena un nou espai de joc singular als Jardins de la Indústria (situats entre els carrers Indústria, Marina i Sant Antoni Maria Claret). Una gran oreneta de fusta natural ha tocat terra i ha convertit els jardins en la seva llar envoltada d'altres petites orenetes, cabanes de fusta i ovelles que creen un entorn lúdic singular destinat a la mainada.

La renovació dels jardins de la Indústria, amb una superfície aproximada de 1.500 m2, segueix els criteris del pla barceloní amb el qual es vol fomentar una nova visió del joc a l’espai públic: el Pla de joc a l’espai públic 2020-2030. El parc incorpora així nous jocs amb la idea de potenciar nou tipus d’activitats: lliscar, gronxar-se, enfilar-se, fer equilibris, saltar, amagar-se, experimentar, expressar-se i permetre als infants trobar-se i jugar.

Es tracta, doncs, que la canalla augmenti ell contacte amb la natura i el verd, practiqui una activitat física diversa i estimulant, i els jocs siguin oberts a tot tipus d’infants, amb criteris d’accessibilitat, sense oblidar la inclusió tant per edats, per gènere, per cultures i per a infants amb diversitat funcional.

Zones diferenciades per edats

Les zones de jocs es diferencien entre les que ho són per a infants de fins a cinc anys, que estan senyalitzades específicament, i les que ho són per a nens i nenes de totes les edats. Són àrees sense tancaments que s’envolten de zones d’estada per a persones acompanyants i també d’àrees de descans esporàdic per a les mateixes criatures, totes plenament accessibles. La zona per a infants més petits té una tanca, sense portes, que delimita l’espai perquè els adults acompanyants tinguin una bona visibilitat de la zona.

Els jocs incorporen tobogans, plataformes, rampes, jocs d’equilibris, xarxes, cordes, gronxadors, i altres elements que permeten diversificar els jocs.

La reforma dels Jardins de la Indústria no s’ha limitat a la transformació de l’àrea de joc infantil amb els nous criteris del programa municipal del pla de joc. També s’ha dut a terme  una millora  dels jardins que inclou algun element de mobiliari urbà i nova vegetació.