Traductor de google :


Mostra monogràfica dedicada a una de les famílies d´instruments més característiques del continent africà, les sanses.

El Museu de la Música de Barcelona inicia una nova línia de col·laboració amb La Fundació La Fontana, centre d´art privat creat el 1992 per custodiar la col·lecció Helena Folch-Rusiñol, formada per un conjunt excepcional de prop de 2.000 instruments musicals tradicionals de l´Àfrica, Oceania, Àsia i Amèrica, i un fons de 14.000 peces de ceràmica espanyola.

Aquest cicle s´inicia amb Músiques als dits. Sanses africanes de la Fundació La Fontana, una mostra monogràfica dedicada a una de les famílies d´instruments més característiques del continent africà representada per més de trenta peces, que es podrà veure del 19 de setembre de 2019 al 30 d´agost de 2020.

Els instruments coneguts com a sanses – una de les apel·lacions en llengua vernacla més comunes – han estat durant temps una exclusivitat del continent africà, de Costa d´Ivori a Moçambic, passant pel Camerun i la República Democràtica del Congo, d´on provenen la majoria de les peces conservades a la Fundació La Fontana. A finals del segle XVIII l´ús d´aquest instrument s´estén a les Amèriques com a conseqüència de les migracions imposades pel tràfic d´esclaus.

Les primeres proves iconogràfiques d´aquest tipus d´objectes, llavors coneguts com a pianino o pianos de polze per la seva tècnica que consisteix en pinçar les tecles amb els polzes principalment, es remunten al principi del segle XVII i documenten exemplars portats pels missioners portuguesos i italians presents a la conca del riu Congo.

Horarios

Museu de la Música - L'Auditori

Dirección:
C Lepant, 150
Districto:
Eixample
Barrio:
El Fort Pienc
Código postal:
08013
Población:
Barcelona