Esteu aquí

Des de l'1 de juny pots votar a les eleccions del Consell Rector de l'IMPD

Podràs votar per internet de l’1 al 16 de juny i de forma presencial del 17 al 19 de juny. Aquí pots veure tot el que has de fer per participar-hi. És una cita clau per a la ciutadania amb discapacitat.

Podràs votar per internet de l’1 al 16 de juny i de forma presencial del 17 al 19 de juny. Aquí pots veure tot el que has de fer per participar-hi. És una cita clau per a la ciutadania amb discapacitat.

Les més de 150.000 persones amb discapacitat de la ciutat poden votar des de l’1 fins al 19 de juny, per internet i de forma presencial. Per poder exercir el dret a vot serà necessari que la persona amb discapacitat, o les persones representants legals o tutors, estiguin inscrites al cens electoral.

Pots consultar si estàs inscrit o inscrita aquí i si no, inscriure’t aquí.

El període de votació es divideix en dues franges:

Les eleccions es realitzen mitjançant sufragi universal, lliure, igual, directe, voluntari i secret. Cada persona només podrà votar als candidats representants del seu sector de discapacitat. En el cas que el o la votant tingui més d’una discapacitat, tindrà dret a emetre un vot per cada sector de discapacitat que representi.

Recorda que pots votar:

 • Un màxim de cinc persones pel sector de les persones amb discapacitat física, que poden ser de diferents candidatures
 • Un màxim de 2 persones pel sector de les persones en situació de trastorn de salut mental.
 • Un màxim d’1 persona dels sector de discapacitat intel·lectual, auditiva i visual.

Pots consultar i conèixer les candidatures clicant en aquest enllaç ‘A quins candidats i candidates pots votar?’. Els resultats de les eleccions es coneixeran el dilluns 21 de juny.

El regidor i president de l’IMPD, Joan Ramon Riera, ha animat a totes les persones amb discapacitat de la ciutat a exercir el seu dret a vot perquè “aquesta participació ens ajuda a convertir Barcelona en una ciutat inclusiva, accessible i amigable amb totes les persones que viuen, treballen i ens visiten”.

Calendari de les eleccions

 1. 25 de gener
  Inici de presentació de candidatures
 2. 15 de març
  Final de presentació de candidatures
 3. 23 de març
  Inici d'inscripció al cens
 4. 1 de juny
  Inici de la votació per internet
 5. 17 de juny
  Inici de la votació presencial
 6. 19 de juny
  Final del període de votacions
 7. 21 de juny
  Resultats