Esteu aquí

Eleccions al Consell Rector de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat

Les eleccions s’organitzen cada 4 anys i esdevenen una cita de participació ciutadana i incidència política per a totes les persones amb diversitat funcional de la ciutat de Barcelona. El període de votació s’iniciarà al juny. 

Les eleccions s’organitzen cada 4 anys i esdevenen una cita de participació ciutadana i incidència política per a totes les persones amb diversitat funcional de la ciutat de Barcelona. El període de votació s’iniciarà al juny. 

Aquest estiu Barcelona tindrà un nou Consell Rector a l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) de l’Ajuntament de Barcelona. El Consell Rector és l’òrgan de govern de l’IMPD que aprova el seu pla general i el programa d’actuació. A més, és un canal a través del qual les persones amb discapacitat poden incidir en la presa de decisions polítiques, mitjançant els i les seves representants.

El procés per escollir al nou Consell Rector comença avui amb l’obertura del període de presentació de candidatures. Les persones majors d’edat amb discapacitat o diversitat funcional de Barcelona poden presentar la seva sol·licitud de participació fins el 15 de març.

El Consell Rector està format per 20 persones: 10 persones representants de l’Ajuntament i 10 persones amb discapacitat. Les eleccions serveixen per escollir les 10 persones amb discapacitat que en formaran part i representaran la població amb discapacitat de Barcelona.

De l’1 al 16 de juny es podrà votar per Internet i del 17 al 19 del mateix mes s’haurà de fer presencialment.

Per poder votar, són requisits fonamentals estar empadronat/da a la ciutat de Barcelona, tenir reconegut el grau de discapacitat o tenir un diagnòstic psiquiàtric de trastorn de salut mental i estar inclòs en el cens electoral. Les persones menors de 16 anys poden votar a través dels seus representants: pare, mare o tutor/a.

Es publicaran els resultats oficials el 21 de juny.

Podeu consultar tota la informació a la pàgina web de les eleccions.

També podeu fer consultes o resoldre dubtes a través de:

 • Adreça electrònica: eleccionsimpd@bcn.cat
 • Telèfon: 934 132 716 (de dilluns a divendres, de 9.00 a 13.30 h i dimarts de 16.00 a 18.30 h)

Consulteu:

Calendari de les eleccions

 1. 25 de gener
  Inici de presentació de candidatures
 2. 15 de març
  Final de presentació de candidatures
 3. 23 de març
  Inici d'inscripció al cens
 4. 1 de juny
  Inici de la votació per internet
 5. 17 de juny
  Inici de la votació presencial
 6. 19 de juny
  Final del període de votacions
 7. 21 de juny
  Resultats (inactiu)