Compromís amb l’1-O

En el Ple municipal d’aquest mes de juny, l’Ajuntament de Barcelona ha rebutjat, amb una clara majoria, l’immobilisme del Govern de l’Estat, ha rebutjat la pretensió d’aquells que insisteixen en silenciar la veu d’un país sencer. El grup municipal del PP va presentar una Proposició que pretenia comprometre el consistori de la capital catalana a no donar suport ni proporcionar mitjans ni personal municipal per fer possible el Referèndum que sobre la independència de Catalunya convocarà el Govern de la Generalitat el pròxim 1 d’octubre. La majoria del Ple hi va votar en contra.

I és que el pròxim 1 d’octubre votarem. Ningú ens aturarà. Cap amenaça pot aturar un país que vol decidir el seu futur. A qui fan por les urnes? Qui té por que els catalans i barcelonins anem a votar? Com ha dit ja el President Puigdemont: “no hi ha prou Estat per aturar tanta democràcia”.

Però també volem deixar clar que ja no ens conformem només en rebutjar les proposicions del PP. Amb això no en tenim prou. Votar contra el PP és molt fàcil; fins i tot per alguns es pot haver convertit en una cosa confortable, còmoda. El Plenari de l’Ajuntament de Barcelona, i el seu govern municipal, no poden restar aliens a aquesta reivindicació nacional i a aquest moment històric. Barcelona, capital de Catalunya, ha d’estar al capdavant del país. I cal demostrar-ho explicitant un clar suport al referèndum. Estem davant d’una revolució democràtica, avalada per una gran part de la ciutadania, i els representants polítics de la ciutat hem de situar-nos al capdavant.

Per aquest motiu diem a l’Alcaldessa Ada Colau i al seu Govern que ara, quan ja coneixem per boca del president Puigdemont i el Govern de la Generalitat els detalls d’aquest referèndum, quan ja se’ns han exposat totes les garanties democràtiques i de participació que inclou per fer possible la seva celebració, a partir d’aquest moment, necessitem del Govern de la ciutat el màxim compromís. Màxim compromís perquè els barcelonins puguem votar. S’han acabat les ambigüitats i els càlculs polítics, o estem a favor de la democràcia i del dret a decidir o estem a favor de l’immobilisme i la reacció. Alcaldessa Colau, vostè tria.

Joaquim Forn
Portaveu del Grup Municipal Demòcrata

Share this content