Demòcrates de Catalunya, una nova veu a L’ajuntament

Us escric aquestes ratlles com a regidor demòcrata -de Demòcrates de Catalunya- a l’Ajuntament de Barcelona, en un context sociopolític exigent i apassionant, quan la nostra ciutat pot esdevenir capital i motor d’un nou Estat català. I aquestes ratlles estan amarades d’esperança i de determinació, perquè estic convençut que, més que mai, i tot i els problemes del present, tenim les eines i la mentalitat per fer de la nostra ciutat la gran urbs de la Mediterrània, on valgui la pena viure, que sigui veritablement justa, amable, fraternal i emprenedora.

Com a càrrec electe, la meva és una situació privilegiada per a observar la ciutat i per incidir-hi, tinc un mandat amb els electors i amb el conjunt de la ciutat, que no decebré. En tot cas, amb la meva feina i amb el meu vot, en totes les instàncies municipals, treballo i treballaré perquè hi hagi convivència a la ciutat, en la seva rica diversitat; perquè el nostre entorn urbà sigui amable, segur, saludable i, per tot això, més habitable; perquè Barcelona sigui una ciutat veritablement educativa i culta; perquè s’hi desenvolupi una economia del coneixement; perquè hi hagi més justícia social. A més, puc aportar-hi un tarannà constructiu, dialogant i que procuri consensos per al bé comú: un tarannà ben allunyat del sectarisme i dels tics de la vella política, que sovint es demostra incapaç de fer front als desafiaments del segle XXI. La qualitat democràtica també comporta eradicar prejudicis de l’arena política, confrontar projectes i debatre sobre models de ciutat, afavorir sinergies, tendir ponts i estar sempre oberts a la col·laboració.

Tècnicament soc un regidor no adscrit. I, certament, actualment no estic vinculat a cap grup municipal. Això significa, ras i curt, que no tinc servituds, ni estic sotmès a disciplines de vot, ni responc a consignes. Sí que estic adscrit, en canvi, i amb més força que mai, a un projecte de ciutat avançada, dinàmica i acollidora en el context d’una Catalunya independent. I em sento molt lliure per expressar nítidament un compromís polític, sabent-me hereu de tantes persones que ens han precedit, però especialment de Manuel Carrasco i Formiguera. El seu testimoni vital i polític, íntegre, coherent i, per això, incòmode per a alguns, inspira la meva voluntat de servei als interessos col·lectius en la construcció de la Barcelona dels nostres somnis, que tenim al nostre abast.

Gerard Ardanuy

Share this content