Governabilitat de Barcelona i la competència col·laborativa

S’ha trencat el pacte Colau-PSC de govern de la ciutat, trencament lògic des del punt de vista ètic, perquè respon l’opinió de les bases de BeC i, sobretot, la decisió indigna del PSC de donar suport a la repressió estatal a Catalunya amb l’aplicació de l’article 155. Aquesta situació ens torna a l’inici del mandat, amb una BeC governant amb 11 regidors en solitari, i constatem que caldrà que faci un esforç de pacte amb tota l’oposició.

Davant d’això m’agradaria posar en valor un dels principis de la meva formació política, Demòcrates de Catalunya: la competència col·laborativa, el pacte polític i l’entesa permanent per tal de fer avançar la ciutat.

Tenim interioritzat que, en política, es pot treballar amb gent amb qui es discrepa de fons ideològicament, si es troba un mínim comú denominador que, en el nostre cas, pot ser la millora de la qualitat ambiental de Barcelona, la millora de les infraestructures educatives,  estratègies de repartiment de la riquesa, l’impuls de la formació professional o la col·laboració de la ciutat amb les universitats i els centres de recerca de la ciutat.

A Demòcrates estem molt interessats en millorar el nostre medi ambient, amb la reducció d’emissions i de la contaminació acústica, l’increment de zones verdes, la implantació de la recollida de residus porta a porta, el desenvolupament d’una fiscalitat verda o una mobilitat més efectiva i sostenible....  Ens mobilitza anar cap una economia que no pari de créixer però sigui més redistributiva, basada en sous alts vinculats a la productivitat i amb drets laborals més amplis, que tingui el coneixement com element nuclear i que es desenvolupi circularment i sigui verda; treballar per reduir l’impacte turístic i revertir-ne el benefici econòmic a la ciutat. Volem una ciutat amb més respecte i millor convivència, que utilitzi el diàleg i la mediació per resoldre els problemes entre veïns, i fomenti el coneixement i el respecte de la diferència; una ciutat que es vulgui radicalment democràtica, que consulti més i millor les seves veïnes i veïns, amb un pla de consultes per al pròxim any.

A Demòcrates de Catalunya creiem fermament en la competència col·laborativa, fugim de la guerra partidista clàssica, dels discursos apocalíptics i de les desqualificacions. No volem desgastar atacant, sinó construir futur, influint en la governabilitat de la ciutat i plantejant-nos els reptes de la ciutat a 20 anys, i no mirant a les properes municipals.

Des d’aquesta visió, animem al govern a cercar acords amb totes les forces polítiques del plenari. Demòcrates de Catalunya estem disposats a escoltar i proposar, pel bé de la nostra ciutat, amb esperit crític i constructiu.

Gerard Ardanuy

Share this content