Governar sense la gent i sense el Ple

En el Consell Plenari del passat mes de març, en el màxim òrgan legislatiu de l’Ajuntament, el Govern ens va aprovar una proposta per constituir una Comissió d’Estudi per veure quina era la millor opció de transport públic per la Diagonal, ja fos el Tramvia o la D30, i que en parlessin els experts. La sorpresa ha estat majúscula quan just un mes després presenten un informe on diuen que la D30 no es farà perquè ja existirà el Tramvia, passant-se per l’arc del triomf la decisió del Consell Plenari i sense esperar la Comissió.

Aquest no és un cas únic, aquest govern, l’autoanomenat “govern de la gent i la participació” ja ens té acostumats a governar d’esquena a la ciutadania. En aquest plenari ho hem viscut amb el desplegament de la Nova Xarxa de Bus i el Tramvia, però també amb la paralització de les obres de Glòries en contra de la decisió del Consell, amb l’aprovació dels pressupostos sense majoria, amb les desenes de consultes demandades per la ciutadania i no fetes, amb les queixes per les irregularitats de les audiències públiques o amb els centenars de preguntes que encara no han contestat.

Això deu ser la famosa democràcia dinàmica, on les decisions del Consell i, per tant, de la ciutadania, són vàlides i d’obligat compliment només si serveixen a la seva ideologia o interessos. Sabem que estan en fase d’aprenentatge, però ni la ciutat ni la democràcia funcionen així. Cal humilitat per reconèixer la pròpia minoria i per governar escoltant a la majoria del Consell. Però la humilitat i les bones formes ens temem que no es puguin aprendre.

Joaquim Forn

Portaveu del Grup Municipal Demòcrata

Share this content