No tocar el que funciona

Un dels grans vicis de la nova política és tocar el que funciona i aconseguir que deixi de funcionar. Es busca que en el mandat que un té es faci tot de nou, que tot torni a començar a partir d’ells, que no sigui dit que es van seguir directrius de l’antiga política. Això és un greu error que sempre acaben pagant els ciutadans. Si un govern anterior ha fet alguna cosa correctament doncs s’ha de continuar fent, encara que això signifiqui reconèixer que el rival pot fer les coses com cal. És el que des del Govern de l’alcalde Trias vam intentar practicar durant el nostre mandat, on vam seguir els projectes socialistes que havien ajudat a fer créixer la ciutat. És el que nosaltres haguéssim desitjat per aquest mandat i que veiem que no s’està portant a la pràctica.

Per això hem centrat l’últim Consell Plenari en la reivindicació de la millor decisió possible que havia pres la ciutat de Barcelona per millorar el seu transport públic: la Nova Xarxa de Bus. Una dels grans èxits de l’anterior legislatura va ser la creació de la Nova Xarxa de Bus, l’anomenada Xarxa Ortogonal de Bus. Una xarxa que ha posat ordre en el sistema de busos, que ha augmentat la connectivitat, que ha millorat la freqüència i l’estalvi de temps en els seus recorreguts. Una Nova Xarxa de Bus que va comptar amb el suport de tothom i que ha demostrat ser més que eficient i útil per a la ciutat. Per això no podem permetre que es quedi a mitges, per això hem proposat que es dugui a terme la implantació, ara aturada, de la línia D30 que ha de donar cobertura de bus a la Diagonal.

Línia que el Govern Colau ha desprogramat perquè ja ha donat per feta la connexió del Tramvia per la Diagonal sí o sí. Decisió errònia i precipitada, ja que els mateixos informes de l’Ajuntament deien que un escenari amb la Nova Xarxa de Bus desenvolupada en la seva extensió per la Diagonal podia ser més rendible que el tramvia. Per això hem demanat i aconseguit que es creï una comissió d’estudi per acordar quina seria la millor opció per connectar amb transport públic la Diagonal.

Perquè la nostra ciutat necessita desenvolupar i finalitzar els plans que han demostrat funcionar. I necessita fer-ho per sobre de les legislatures, de les grans idees faraòniques i dels extremismes ideològics que creuen que amb ells comença la història, fins i tot en el transport públic. En la defensa de la ciutat que funciona sempre ens hi trobaran.

Joaquim Forn

Portaveu del Grup Municipal Demòcrata

Share this content