La manca de diàleg, les derrotes polítiques i el sectarisme del Govern Colau ja provoquen desgast en la valoració de la gestió municipal

Hem tancat l’any 2016 amb l’evidència que la única voluntat del govern municipal és la de mantenir-se volgudament aïllat, governant des de l’extrem, sense cercar en cap moment la centralitat política i menystenint permanentment a grups municipals que representen a amplis sectors socials d’aquesta ciutat, governant només pels seus. En el darrer Consell Plenari de l’any, tota l’oposició en bloc, novament, va tornar a dir ‘no’ al pressupost. Aquesta no ha estat l’única derrota del govern, l’executiu ha perdut votacions molt importants com el PAM -per primera vegada Barcelona no disposa del full de ruta que marca l’acció del govern durant el mandat municipal- o les Ordenances Fiscals. Aquestes sonores derrotes polítiques posen de manifest la nul•la capacitat i la nul•la voluntat d’arribar a acords d’un govern en minoria.

I hem començat el 2017 amb la presentació del Baròmetre Semestral, del que es desprèn que després d’un any i mig comença a haver-hi un desgast de l’alcaldessa Ada Colau. Hi ha menys gent que considera que la ciutat està millor i ha augmentat de manera important la gent que creu que està pitjor; creix el percentatge dels qui consideren que el futur serà pitjor. I, malgrat hi ha persones que volen convertir l’alcaldessa en una líder mundial, el líder polític de la ciutat més ben valorat pels barcelonins segueix sent Xavier Trias, segons dades del mateix Baròmetre.

Ada Colau i el seu equip es presentaven com els que venien a solucionar temes com el turisme o l’accés a l’habitatge, però no ho han solucionat sinó s’està agreujant els problemes i són incapaços d’afrontar-ho amb garanties i amb solucions reals. Una cosa és fer discursos en campanya i una altra és governar. La gent comença a veure que les persones que governen, concretament l’alcaldessa i el seu govern, comencen a tenir molts problemes, no perquè no aprovin el PAM o no aprovin cap pressuposts sinó perquè el dia a dia se’ls menja i hi ha un desconeixement de la ciutat i de com gestionar-la. Ada Colau és la cara més visible de la gestió deficient del seu govern, i que ja suposa un problema per Barcelona.

Joaquim Forn

Portaveu del grup municipal de CiU

Share this content